I després

ACTIVITAT I NOTA DE LA CUP SOBRE HABITATGE SOCIAL

Compartiu aquesta història

Aquest dimecres la CUP Guíxols ha portat a terme una acció on ha reivindicat el dret a l’habitatge, concretament que es destini el bloc okupat del carrer Verdaguer i la resta d’immobles de propietat pública provinents de l’herència Anlló a habitatges de lloguer social. Posteriorment han distribuït la següent nota als mitjans:

“El Bloc que tenim aquí darrere va ser ocupat pel Col·lectiu Dignitat el 24 de Novembre de l’any 2016 amb l’objectiu d’acollir famílies en situació d’emergència habitacional. Hi van entrar a viure 6 adults i 10 menors.

Gràcies a l’Ocupació del bloc va sortir a la llum la greu situació i dificultat d’accés a l’habitatge a Sant Feliu, la punta de l’iceberg del gran nombre de persones que es veuen obligades a ocupar un habitatge per no haver de viure al carrer i la manca de respostes per part de les administracions. L’entrada al Registre de l’Ajuntament d’instàncies per part de moltes famílies afectades deixa constància d’aquesta denúncia social. Quan l’organització i pressió popular es va mobilitzar, va ser llavors quan l’Ajuntament va començar a engegar algunes mesures per intentar pal·liar i revertir aquesta situació.

No entenem per què amb la greu situació d’habitatge que tenim al poble, l’Ajuntament no vol utilitzar tots els recursos dels què disposa. L’Ajuntament va anunciar que es pretenia canviar al Planejament urbanístics la qualificació de l’Hotel Mediterráneo, per la de l’Hotel Regente, amb més capacitat d’allotjament i que ja està qualificat com a residencial de protecció oficial.

No entenem per què no es vol utilitzar l’Hotel Regente que és més gros i que per tant podria acollir més famílies i persones. I encara menys entenem per què s’han de fer intercanvis si l’Hotel Regente ja està qualificat com a “residencial de protecció oficial”.

Cal remarcar que tant l’Hotel Regente, com l’Hotel Mediterráneo, com el Bloc del carrer Verdaguer són propietat de la Generalitat de Catalunya, és a dir de propietat pública.

És greu que les administracions no utilitzin els seus propis recursos per garantir els drets bàsics de la població.

Volem denunciar que les administracions han anat molt ràpid a l’hora de tapiar els locals i els pisos del bloc quan han quedat buits, igual que quan es va ocupar el bloc, 12 hores després l’Ajuntament va tapiar l’Hotel Regente. Però en canvi a l’hora de subministrar aigua a famílies amb menors en situació de vulnerabilitat s’estigui trigant moltíssim. Són més de 430 dies sense aquest dret bàsic. Recordem que la ocupació va ser el 24 de Novembre del 2016. Doncs el 30 de Novembre del 2016 el Col·lectiu Dignitat va entregar al Delegat Territorial de la Generalitat a Girona la petició formal de subministrament d’aigua al Bloc del carrer Verdaguer.

La CUP Guíxols demanem el següent:

-Que l’Ajuntament presenti ja el projecte de rehabilitació i adaptació com habitatges de lloguer social tant de l’Hotel Mediterráneo i el Bloc del carrer Verdaguer.

-Que la gestió dels pisos d’habitatge social sigui 100% pública i no privada o semiprivada tal com es pretén fer actualment.

-Que els immobles, propietats i beneficis econòmics derivats de l’herència Anlló reverteixin integra i directament al conjunt de la ciutadania cobrint totes les necessitats que siguin necessàries en matèria d’habitatges de lloguer social tant per a persones en situació devulnerabilitat, com per garantir la possibilitat d’emacipació del jovent del poble. Que reverteixin directament en aspectes relacionats amb l’Àrea de Serveis Socials i el foment de la cultura popular i el teixit associatiu de la ciutat.

-Que l’Ajuntament convoqui el Consell de Serveis Socials per tal de traslladar al conjunt de la ciutadania i entitats del Tercer Sector tota la informació amb regularitat, garantint-ne així la participació directa de tots els actors implicats. Que es convoqui com a mínim 3 cops l’any, tal com es fa amb altres consells com el d’educació.

­­

La CUP Guíxols continuarem treballant per generar un debat públic i seguirem lluitant per garantir el dret a l’habitatge i subministraments bàsics a tota la població de Sant Feliu.

I sobretot ens posem totalment a disposició de la ciutadania per a qualsevol problemàtica que tingui entorn l’habitatge.

Per acabar cal remarcar que és únicament quan hi ha organització i pressió popular i des de baix que les institucions fan passos endavant per garantir els drets de la població. I per tant animem tothom a organitzar-se per defensar el dret a l’Habitatge i tots els altres drets socials!”

El més llegit

I després