I després

50 ANYS DE L’INSTITUT SANT ELM

Compartiu aquesta història

L’octubre de l’any 1965 es va inaugurar l’edifici de l’Institut Sant Elm, on es van traslladar els estudis del Liceu Abat Sunyer. Durant aquest curs, doncs, se celebra el 50è aniversari del centre amb la realització de diferents activitats:
-del 17 al 21 de novembre: Setmana de la Ciència (cicle de xerrades de científics de primer nivell, adreçades als alumnes del centre).*
-del 2 al 6 de febrer: Setmana de les Humanitats (cicle de xerrades adreçades als alumnes del centre).
-del 13 al 17 d’abril: Setmana literària (actes pendents de concretar).
-Durant el mes d’abril: Exposició de documents i imatges antigues de l’institut.
-actes de cloenda: 15 i 16 de maig:
-15 de maig: Taula rodona (professors fundadors, alcalde de la ciutat i director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Girona).
-16 de maig: dinar de germanor al pati de l’Institut.
* La primera activitat, la Setmana de la Ciència, que serà del 17 al 21 de novembre, compta amb la presència de reconeguts científics:
-Martí Lacruz, actualment Cap de Servei de Física i Protecció Radiològica del Consorci Hospitalari Parc de Salut Mar de Barcelona, que farà la xerrada ” L’univers”, adreçada als alumnes de 1r d’ESO.
-Els alumnes de 2n d’ESO faran uns Tallers de Química, dirigits pels professors del centre, Albert Cordonet i Josep Font.
-Carles Borrego, investigador de la Facultat de Ciències de la Udg dins el Departament de Biologia, explicarà l’ús , l’abús i els danys col·laterals del antibiòtics als alumnes de 3r i 4t d’ESO.Els alumnes de 4t d’ESO també treballaran la Impressió 3D amb el professor del centre, Esteve Nicolau.
-Pel que fa als alumnes de 1r i de 2n de Batxillerat, assistiran a diverses xerrades segons la seva modalitat:
-Criptografia, a càrrec d’Òscar Font, músic i apassionat per la criptografia
-100 molècules, a càrrec de Xavier Duran, llicenciat en Ciències Químiques i doctor en Ciències de la Comunicació per la UAB.
-El canvi Climàtic, a càrrec de Josep Calbó, llicenciat en Ciències Físiques per la UB i doctor en Ciències per la UPC.
-La fecundació in vitro, a càrrec de Joan Sarquella, cap de la Unitat de Reproducció Humana i Diagnòstic Genètic de la Clínica Girona.
En unes properes dates està previst de fer un “Passeig Geològic” de la mà de Lluís Pallí , que va ser catedràtic de la Universitat de Girona i professor emèrit de Geologia, i una sortida al Museu de la Ciència i Tecnologia, dirigida pels professors del centre, Maurici Mallol i Esteve Nicolau, adreçada als alumnes de 3r i 4t d’ESO.

El més llegit

I després