I després

150 HORTS URBANS PER A SANT FELIU

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Sant Feliu està a punt de posar a disposició dels ciutadans que ho sol·licitin uns 150 horts urbans dels quals no han transcendit encara les característiques però si que l’alcalde, Joan Alfons Albó, va aportar a la nostra emissora algun avançament i la filosofia en la qual es fonamenta aquesta iniciativa.
Albó declarava que “n’hi ha uns que estaran a tocar del grup d’habitatges Sants Boada, en uns terrenys que té en aquella zona l’Ajuntament, i uns altres que estan a tocar de l’Avinguda de Catalunya.. Una part tindran un destí més professional, per a persones que com a modus vivendi volen conrear i vendre – allò que en diuen mercat de proximitat- i uns altres que tindran una funció més lúdica, malgrat que influeixin més positivament a l’economia de cadascú.
Son uns terrenys en els quals es facilitarà la instal·lació d’aigua, justament estem pendents de la instal·lació dels comptadors, el lloguer serà molt assequible i es marcaran uns requisits amb la prohibició de posar-hi tanques i para bandes que, en alguns altres espais fomenten el barraquisme. La renovació del lloguer es farà cada any, la qual cosa evitarà que hi pugui haver-hi transaccions entre particulars i en el cas que hi hagués més demanda que oferta, es posaran alguns requisits per si hem de ser discrecionals per passar a algu al davant dels altres com podria ser el tema de la renda, que és prou objectiu”.
Iniciatives d’aquesta mena s’han anat escampant arreu del territori, especialment a les zones urbanes, com seria el cas de Barcelona, Badalona, Terrassa, etc. A la ciutat comtal , l’any 1987, l’àrea de Medi Ambient va impulsar un programa per a majors de 65 anys, per incorporar a aquest col·lectiu a la millora ambiental a través del conreu d’hortalisses seguint els principis de l’agricultura biològica.
També es contemplaven altres paràmetres com els valors socials entre les persones que hi participen, ja que els permeten ocupar el seu temps, afavoreixen la creació d’un teixit de noves relacions i milloren la seva qualitat de vida mitjançant una activitat física molt positiva per a la seva salut, també la creació de noves zones verdes, la transmissió d’adults a infants i fins i tot la funció de repel·lir plagues.

El més llegit

I després