I després

Torna: ‘Patis oberts’, la iniciativa on escoles de Sant Feliu obren els seus patis fora dels horaris lectius per educar els infants en el lleure

Compartiu aquesta història

El 10 de juny està previst tornar a obrir els patis de les escoles de la ciutat tal com es va fer l’estiu passat amb la iniciativa de ‘Patis Oberts’. Recordem que es tracta d’una proposta mitjançant la qual s’obren els patis dels centres educatius de Sant Feliu de Guíxols fora de l’horari lectiu.

L’objectiu és optimitzar l’ús dels centres escolars i potenciar la seva vessant educativa i social; d’aquesta manera, es fa possible un rendiment del pati entre els col·lectius i/o activitats que s’hi poden realitzar sense interferències amb l’obtenció de la seva interrelació.

En els patis oberts es dona una alternativa de lleure als infants i joves i a les seves famílies que s’exerceix de forma autònoma en un context segur i de proximitat.

Cada pati escolar obert té un servei de monitoratge que obre i tanca el pati escolar dins els horaris previstos, vetlla pel bon ús de les instal·lacions i procura establir dinàmiques de relació entre els infants i joves.

Als patis escolars oberts es fan activitats de dinamització educativa esportives, lúdiques i en família. Aquestes activitats són obertes i gratuïtes al barri.

Els horaris són de les 18.30 a les 20.30 hores, des del 10 de juny i fins al 25 de setembre. L’entrada és lliure.

Els caps de setmana (de divendres fins a diumenge) a partir del 10 de juny fins al 3 de juliol i del 9 al 25 de setembre:

  • L’Estació: divendres.
  • L’Ardenya: dissabte.
  • Gaziel: diumenge.
  • Mn. Baldiri i Reixach: dissabte i diumenge.

Del 4 de juliol al 3 de setembre de dilluns a dissabte:

  • Gaziel: dilluns.
  • L’Ardenya: dimecres.
  • L’Estació: divendres.
  • Mn. Baldiri i Reixach : dimarts, dijous i dissabte.

L’activitat s’ha vehiculat des del PEE, el Pla Educatiu d’Entorn, i es tracta d’una actuació la gestió de la qual ha comptat amb la participació de múltiples agents socioeducatius de la ciutat com ara el PLIS (Pla Local d’Inclusió Social) de àrea d’Acció Social de l’Ajuntament, la direcció i consergeria de les escoles, l’àrea d’Educació de l’Ajuntament, l’àrea de Joventut de l’Ajuntament, i també amb la col·laboració de pares i mares, alumnat, jovent, i d’altres.

El més llegit

I després