I després

S’instal.la a SFG un nou equip de control d’emissions de les antenes de telefonia mòbil

Compartiu aquesta història

Segons informen des de la Generalitat: En el marc del pla Catalunya Connecta, el Departament de Governació i Administracions Públiques, a través de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI), ha instal·lat un nou equip de control d’emissions de les antenes de telefonia mòbil a les comarques gironines, concretament a Sant Feliu de Guíxols.
Amb l’activació d’aquesta nova sonda, l’STSI ha completat la tercera fase del projecte SMRF (Sistema de Monitorització de Radiofreqüència), que establia la instal·lació de 72 nous equips arreu del territori català. Amb aquests equips, afegits als 152 que s’han instal·lat des que, el 2004, es va posar en marxa la primera fase del projecte, la xarxa de mesura d’emissions de les antenes de telefonia mòbil ja compta amb 224 equips distribuïts en 182 municipis catalans.
D’aquesta manera, un cop finalitzada la tercera fase del projecte SMRF, totes les capitals de comarca i els municipis de més de 10.000 habitants (segons el Padró de 2004), així com molts de més petits però amb antenes dins dels seus nuclis de població, disposen ja d’un equip de control, com a mínim. Per vegueries, el mapa actual de sondes de la xarxa SMRF es reparteix de la següent manera: l’Àmbit Metropolità compta amb 106 equips de control; les comarques gironines, amb 40; l’Alt Pirineu i Aran, amb 12; el Camp de Tarragona, amb 26; la Catalunya Central, amb 14; les Terres de l’Ebre, amb 12; i les Terres de Lleida, amb 14.
Els camps electromagnètics que generen les antenes de telefonia mòbil són imperceptibles per a l’ésser humà. Això fa que, en alguns casos, els ciutadans desconfiïn d’aquestes antenes. El Sistema de Monitorització de Radiofreqüència objectiva les mesures dels nivells d’emissió i permet contrastar-los amb els límits que autoritza la legislació, vetllant així per la qualitat ambiental. Per transmetre confiança a la ciutadania, la Generalitat de Catalunya, a través de l’STSI i la Direcció General de Qualitat Ambiental, ha posat aquestes mesures a disposició de la ciutadania mitjançant un cercador (a www.gencat.cat/societatdelainformacio) que permet consultar en tot moment el nivell d’emissions de camps electromagnètics provinents de les antenes de telefonia mòbil que formen part del projecte.
El Sistema de Monitorització de Radiofreqüència és un projecte pioner de factura catalana que ha esdevingut model de política innovadora i exemple internacional de bones pràctiques en el desplegament de la telefonia mòbil, ja que ajuda a generar l’entorn de confiança necessari per continuar desplegant infraestructures cabdals per al futur del país.

El més llegit

I després