I després

Recomanacions d’activitats per als alumnes confinats

Compartiu aquesta història

El Departament d’Educació ha posat a disposició dels centres educatius un conjunt d’orientacions i activitats perquè els alumnes facin activitats durant el confinament pel coronavirus. L’objectiu és que els alumnes puguin realizar diferents tasques significatives per l’aprenentatge de manera autónoma amb l’acompanyament a distància del professorat quan convingui. Cada centre té la responsabilitat de gestionar les activitats durant el tancament, que no seran considerades, en cap cas, lectives o avaluables a nivell de qualificació, atès que actualment encara hi ha famílies que no disposen de connectivitat.

Les recomanacions educatives davant el confinament es divideixen per etapes escolars i hi ha suggeriments com aquests:

Educació infantil: es proposa als alumnes; activitats de comunicació com ara llegir contes i que ells els expliquin després, fer un diari amb retalls d’imatges, representar una història amb titelles; jugar a jocs de taula; activitats de moviment com ara jocs d’obstacles elaborats amb mobiliari domèstic; activitats d’experimentació; activitats en entorns digitals com ara enregistrar audio o video amb un conte i finalment col.laborar en les tasques de la llar.

Educació primària: es proposa als alumnes activitats de l’àmbit lingüístic com ara escriure un diari, fer relats, dibuixos o còmics; Activitats de l’àmbit matemàtic; activitats de l’àmbit de coneixement del medi, com ara buscar informació sobre què son els virus i les vacunes; activitats d’experimentació i art com ara fer fotografies, reculls de diari i jugar amb jocs de taula; activitats amb el mòbil i donar suport a les tasques de casa.

Educació secundària: es proposa als alumnes que elaborin propostes d’anàlisis transversals sobre el coronavirus i dels diferents àmbits competencials (què són les vacunes, com funcionen, què va ser la grip espanyola, quan es va produir, com es pot veure afectat el PIB per la pandèmia).
També ofereixen recursos per la formació d’adults que ajudin a continuar amb el seu procés d’aprenentatge, com ara apps, pàgines web, vídeos o llibres.

Aquests són alguns exemples de les moltes activitats que ha proposat el departament pels diferents centres educatius. Clicant aquí accedireu al document oficial on hi apareixen totes les activitats i la informació detallada.

El més llegit

I després