I després

Potenciar el part natural, una de les línies d’actuació de l’Hospital de Palamós

Compartiu aquesta història

Des del 2008, any de la inauguració de la nova sala de parts, l’Hospital de Palamós treballa en una línia d’actuació maternoinfantil, que vol potenciar el part natural i afavorir l’estada de la mare i el nadó a l’Hospital.
L’evolució del part medicalitzat al part natural, va ser el tema sobre el qual va versar la darrera conferència del cicle Salut i Societat el passat divendres 25 de febrer, a càrrec del Dr. José Manuel Marqueta (Director de la Unitat Infància i Dona dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà) i que va aplegar una trentena de persones.
El canvi de paradigma en la manera com es fa un part, caracteritzat pel dret de la dona a decidir com vol donar a llum als seus fills, si vol un part ràpid i amb el mínim dolor o prefereix un part més natural, ja és una realitat a l’Hospital de Palamós, que des del 2008 i gràcies al treball dels professionals de la Unitat Infància i Dona (ginecòlegs, llevadores, infermeres i auxiliars), compta amb un nova àrea obstètrica, on es porta a terme el procés complet del part i es treballa en consonància amb les noves tendències de la nova obstetrícia, fomentant actituds més conservadores, menys intervencionistes i més de cara a la dona.
El Dr. Marqueta també va explicar què significa que l’Hospital de Palamós sigui un centre acreditat dins el Programa de Donació de Sang de Cordó umbilical, cosa que permet a les famílies que vulguin fer donació de la sang del cordó umbilical del seu nadó, que pot ser utilitzada com a alternativa al trasplantament del moll de l’os, serveis per al tractament de malalties molt greus o bé és utilitzada en investigació amb cèl·lules mare.

El més llegit

I després