El grup municipal de Convergència i Unió (CiU) ha distribuït una nota als mitjans en la qual lamenta que l’actual equip de govern no segueixi la política d’aparcaments gratuïts iniciada l’anterior legislatura considerant que es perd l’ocasió de comptar amb 284 noves places.
Els arguments de la formació són els següents: “La feina feta per l’anterior equip de govern per tal de crear nous espais d’aparcament gratuït a solars buits de la ciutat, a canvi del import de l’IBI, s’està desfent pel nou govern del tripartit.
Durant el període 2011-2015 l’Ajuntament va fomentar la creació de nous espais d’aparcament gratuït a la ciutat,  tant en espais de propietat municipal com per exemple al carrer del Sol, a l’Avinguda Catalunya  o al carrer Ixart darrere el Parc de les Eres, com també en solars buits de titularitat privada, signant contractes de cessió a canvi de la compensació del IBI amb els propietaris de solars als carrer Cádiz, al carrer Antoni Ferrer  i Ronda Narcís Massanes.
L’Ajuntament va renunciar al Ple de novembre al contracte signat amb els propietaris de “Cal Negre”, a la Ronda Narcís Massanes (darrera l’Estació d’autobusos) amb 1430 m2 i capacitat per uns 70 vehicles .-
Segons el govern l’actuació que s’havia de fer per a adequar l’espai, era molt cara tenint en compte que el conveni era inicialment per 5 anys. El que no diu el govern es que el pressupost inicial que contemplava fer un petit mur per evitar esllavissades, traslladar una tanca i  aplanar el terreny deixant-lo amb un acabat similar a l’Horta d’en Palahí,  era de 12.584.-€ i el que han fet comptar ells ( del tot innecessari tenint en compte que no és propietat de l’Ajuntament)  inclou fer voreres i  asfaltar el solar i puja més de 161.000.-€.
Ja al Ple anterior, la nostra regidora Dolors Ligero va preguntar com és que no s’havia signat un altre contracte de cessió que es va deixar acabant de tramitar amb el propietari del solar al carrer dels Enamorats  al costat de l’Horta d’en Palahí.
Aquest solar, de 4.786 m2 amb capacitat per a més 200 vehicles estava pendent només que acabés el lloguer que tenia vigent fins a l ‘agost, però el nou equip de govern no va mostrar cap interès a signar-ho renunciant també a aquest espai com a aparcament gratuït per la ciutat.
El cas és que per la mala gestió de l’equip de govern,  finalment han renunciat a aquests 2 contractes que haurien incrementat en 270 places l’aparcament a la part baixa de la ciutat, propera a la zona comercial, platja, mercat i monestir a on sobretot els caps de setmana i estiu hi ha mancança.
Passarà el mateix a un altre solar al carrer Cadis que tot i que només té capacitat per a uns 14 vehicles,  la dificultat de trobar aparcament en aquella zona, el fa molt necessari. En aquest cas, el contracte està signat per l’anterior equip de govern però si  l’Ajuntament no adequa l’espai i l’obre al públic dins el termini fixat, també quedarà sense efecte.
Malauradament els ciutadans novament es veuen perjudicats per la mala gestió del nou govern.”