I després

LA PICARESCA EN PLACES PER A MINUSVÀLIDS

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Sant Feliu està pendent d’aprovar una ordenança a través de la qual es regularan les plaques i targes que permeten l’aparcament de vehicles adaptats, o bé de sèrie, conduits per persones amb uns graus determinats de minusvalideses que els comporten problemes de mobilitat.
Si bé aquestes places són necessàries i la majoria de comportaments són els correctes, en massa casos són els propis veïns els qui denuncien la picaresca quan alguns parents les utilitzen per gaudir d’un aparcament a uns metres del domicili, tant en absència dels beneficiats per la norma, com en algunes ocasions amb la complicitat dels propietaris de plaques o targes.
Joan Alfons Albó, parlava d’alguns casos en el programa Línia amb l’alcalde de la nostra emissora, com ara les fotocòpies a color de les targes que alguns utilitzen, la cessió de la tarja a la parella o a altres familiars, com és el cas d’un noi que anava a dinar a casa de la mare, que ja li deixava la plaça lliure, la utilització de la tarja de persones mortes que a algun li ha suposat una sanció de 200 euros, o la utilització d’una plaça a tocar del gual del garatge del minusvàlid quan només havia de prémer el botó del comandament per entrar al seu garatge.
Aquest tipus trucs i d’abusos tenen els dies comptats amb la posada en marxa duna feina transversal entre les àrees de Mobilitat, Serveis Socials, Policia Municipal i Secretaria, en la qual també ha incidit l’Oficina del Síndic aportant queixes veïnals, i es regularà a través de l’ordenança amb la presentació periòdica de certificats actualitzats tant del grau de minusvalidesa dels demandants del distintiu com dels problemes de mobilitat que li comporta.
El cap de l’Àrea de Mobilitat, Manel Navarro, comentava a la nostra emissora que actualment hi ha dos sistemes d’identificació: la tarja i la placa. La placa és un senyal vertical situat a la mateixa plaça d’aparcament que conté el número de matrícula del vehicle que els agents poden comprovar si coincideix.
Actualment a tot el municipi es reserven 136 places que funcionen amb la tarja (bona part de les quals en aparcaments públics, i 7 que tenen la placa d’exclusivitat d’ús. Tot i que ja s’ha començat a actuar, amb l’aprovació de l’ordenança s’espera recuperar algunes places després d’efectuar una avaluació contrastada dels qui realment les necessiten així com les que ja no s’utilitzen després de la mort dels seus usuaris.
Per fer-nos una idea del nombre total de places, Mobilitat aporta la següent memòria i zonificació:

FRONT MARÍ I NUCLI ANTIC
– 1.020 places d’aparcament interior
– 1.027 places d’aparcament exterior

EIXAMPLE I TUEDA
– 726 places d’aparcament interior
– 1.823 places d’aparcament exterior

VILARTAGUES
– 633 places d’aparcament interior
– 2.926 places d’aparcament exterior

SANT POL
– 518 places d’aparcament interior
– 1.286 places d’aparcament exterior

TOTAL PLACES INTERIORS ………………….. 2.897
TOTAL PLACES EXTERIORS …………………. 7.062
————————————–
9.959

FALDILLA MINUSVÀLIDS

El més llegit

I després