I després

ISANTFELIU A LA FIRST LEGO LEAGUE

Compartiu aquesta història

Bon paper de iSantFeliu en el l torneig local FIRST LEGO League (FLL) que va tenir lloc el passat cap de setmana l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona i que se centra a l’entorn del desafiament “Nature’s Fury” destinat a controlar els desastres naturals com terratrèmols, tsunamis, huracans i altres fenòmens de la natura. Per primera vegada el torneig, que ha arribat a la quarta edició, s’ha celebrat en dues jornades per l’elevat nombre d’equips participants (200 nois i noies que integraven els 27 equips).
L’equip format per Ivan Ribas, Marc Royan, Adrià Vegas, Marc Cabarrocas, Rubén Rosales, Iosu Vermeersch, Marc Jiménez, Ivan Trujillo i Marc Roselló es presentava per primera vegada al torneig i varen quedar sisens classificats aconseguint el premi a l’entrenador, als millors novells i a l’equip més autònom i organitzat.
Perquè els joves pensin i actuïn com a científics i enginyers, l’organització presenta, per a cada edició, un desafiament concret que obliga els participants a resoldre problemes reals construint i programant un robot tot emprant conceptes d’enginyeria amb peces del popular joc de construcció LEGO. A l’Estat espanyol hi varen participar 4.000 persones de 412 equips i va comptar amb la col·laboració de 1.350 voluntaris
La FLL és una competició d’abast mundial i s’estructura en lligues locals La celebració d’aquest torneig de robòtica per a equips de nois i noies d’entre 10 i 16 anys es desenvolupa en un ambient esportiu, festiu i de cordialitat.
Els millors equips de cada certamen passen a una final estatal, que es farà el 22 de març a Barcelona, i d’’aquesta, a un torneig mundial que pot ser el ‘Open European Championship’ (que se celebrarà a Pamplona durant el mes de maig) o bé el ‘World Festival’ (que es realitzarà a Sant Louis, Estats Units, durant el mes d’abril).
Els equips compten amb el suport d’un entrenador, en la majoria dels casos un professor, que durant les vuit darreres setmanes els ha guiat i assessorat en la preparació de les proves.
Aquest particular campionat es duu a terme anualment des del 1998 i l’any passat hi van intervenir més de 180.000 nens i nenes de 57 països diferents agrupats en uns 19.500 equips.

LEGO FACE

El més llegit

I després