I després

ES COMPLEIX LA MEITAT DE LA LEGISLATURA

Compartiu aquesta història

Després de dos anys de legislatura, el diari El Punt Avui ha publicat un article on fa un repàs de la gestió de l’actual govern amb els canvis, la gestió, els projectes etc:

“El tripartit de TSF, ERC i el PSC a Sant Feliu de Guíxols continua fent valer la seva majoria en el ple per desplegar els canvis en els grans projectes estratègics del municipi, com ara el Museu Carmen Thyssen al monestir, l’aparcament subterrani a la Corxera –que han topat amb l’oposició frontal de l’anterior govern (CiU i Pere Albó)– i d’altres, com ara la reforma de l’Asil Surís i els entorns de la plaça Alabric i la millora projectada a partir de la tardor al passeig marítim Rius i Calvet, que no han aixecat crítiques.

El segon any de mandat ha estat marcat per l’adquisició dels jardins de Can Blasco, una finca de prop de 5.000 m² que al segle XIX –amb la desamortització dels béns monàstics o religiosos– havia quedat en mans privades, i que ara es vol integrar en el complex cultural del monestir i el futur museu Thyssen com a zona verda. Però també per la infinitat d’obres als carrers del municipi. Les de menys impacte van ser els asfaltats de l’hivern, necessaris i ben rebuts, però n’hi ha hagut d’altres de destacables i amb més afectacions, com ara els treballs en curs per reurbanitzar el tram central de la carretera de Girona i bona part del carrer Santa Magdalena, amb un col·lector nou i un dipòsit d’aigües pluvials per prevenir inundacions.

En els darrers mesos el consistori també ha abordat les reformes dels carrers de Colom –l’accés principal al port per a vehicles i vianants, que ha guanyat secció amb la supressió del parterre lateral i la disposició de calçada i voreres en un únic nivell– i els trams pendents de Sant Martirià, Sant Llorenç i Sant Antoni. També hi ha hagut talls als carrers Mercè i Concepció, per instal·lar un sistema de ressalts a les cruïlles amb Mall i Antoni de Capmany, i garantir la seguretat dels passos de vianants, en dos trams on els vehicles podien córrer més del compte.

Inversions pendents

La coincidència d’obres ha complicat els desplaçaments, però els conductors han adaptat itineraris i, com a molt, les molèsties han estat per a alguns negocis. Des dels grups de l’oposició s’han qüestionat, en tot cas, amb la boca petita. Moltes d’aquestes ja estaven projectades en l’anterior mandat i les lamentacions s’han traslladat, més aviat, al canvi de context econòmic, que ara permet fer el que fa tres anys romania encallat. La interventora, amb CiU i el PSC de Pere Albó en el poder, esgrimia l’enduriment dels requisits d’austeritat imposats pel govern estatal en la passada legislatura. I en l’actual, amb els criteris relaxats i una situació econòmica municipal sanejada, ara no ha posat cap trava per habilitar les partides acumulades.

El llegat dels Anlló

L’alcalde, Carles Motas, també pretén desencallar un altre dels serials que s’arrosseguen al municipi des de fa més d’una dècada: la liquidació dels diners que la Generalitat va rebent del llegat dels germans Joan i Francesc Anlló. El govern català s’ha compromès a treure a subhasta el Panorama Park –la joia de la corona de l’herència– abans de l’estiu, un cop aclarits els dubtes sobre la titularitat registral. I encara restaran algunes propietats més, com ara l’antic hotel Regent i el bloc d’habitatges ocupats al carrer Jacint Verdaguer. La CUP ha demanat que propietats del llegat sense comprador es destinin a habitatge social. I el govern local ha respost amb la promesa de reconvertir l’hotel Mediterrani en deu pisos per a emergències socials”.

El més llegit

I després