I després

ENS DEIXA EN LLUÍS CRUAÑAS DEL RESTAURANT ELDORADO

Compartiu aquesta història

La tarda d’aquest dijous Sant Feliu ha acomiadat a l’església Mare de Déu dels Àngels al restaurador ganxó Lluís Cruañas Serra, del restaurant Eldorado, que ha mort a l’edat de 79 anys.

Cruañas, que va convertir l’icònic Eldorado de la Rambla Vidal que el seu pare regentava com a cafè i bar de tapes en un restaurant de referència a Catalunya amb un annex anomenat Eldorado Petit, es va convertir en un personatge públic a nivell estatal quan una coneguda marca de vins espanyola el va convertir en la seva imatge en les principals tanques publicitàries de tot Espanya.

Eldorado comptava amb la terrassa més cèntrica de Sant Feliu de Guíxols després de l’arribada del turisme, es va expandir més enllà de les nostres fronteres naturals obrint delegacions a Barcelona i Nova York, sempre amb la col.laboració del seu amic personal, el decorador Jaume Tresserra i amb el suport incondicional de la seva esposa, Dolors Esteva Bussot.

Posteriorment, amb la incorporació en el negoci de Grup Eldorado dels seus fills Marc i Suita, han estat regentant també Eldorado Petit a l’edifici de Can Rius i Eldorado Tapa de Platja d’Aro.

Entre els seus xefs destaca l’equip que va formar amb un altre amic, ja desaparegut, com fou Jean-Luc Figueras tant a Sant Feliu com a Barcelona, on el cuiner va obrir més tard els seus propis establiments.

Juntament amb altres restauradors ganxons, entre els quals destacava Jordi Budó de Can Toni, formaren part del nucli d’empresaris que varen engegar l’associació de la Costa Brava Centre, La Mostra de Cuina de l’Associació Turística Guixolenca o la Cuina de l’Empordanet.

Fa un parell d’anys va participar en una tertúlia de representants d’establiments ganxons (a la foto) celebrada a La Pansa, on es recollien les anècdotes més celebrades en el món de l’hosteleria local, en una edició de les Noves Ganxoneries.

Amb la seva marxa ens quedarà la imatge d’una persona popular que deixa molts amics, com ha quedat palès amb les mostres de condol, que sempre va militar de ganxó i que va projectar el nom de Sant Feliu de Guíxols a través del que va ser tant la seva professió com la seva vocació.

El més llegit

I després