CADENA HUMANA A LA PLATJA DE SANT FELIU

Un centenar de persones es va ajuntar dissabte en cadena humana a la vora del mar, a Sant Feliu de Guíxols, ha informat el Diari de Girona. La reclamació estava emmarcada en la Jornada Internacional contra el Feixisme, la Islamofòbia i pels Drets dels Refugiats, impulsada per moviments unitaris d’arreu d’Europa. El lema va ser: “Contra el feixisme, el racisme, la islamofòbia i pels drets de les refugiades”.
Sobre els refugiats van reivindicar: “No volem que ni una persona més mori a la recerca d’un un lloc segur”. Van afegir: “Cal respectar el dret a la lliure circulació, amb vies segures d’entrada a Europa i mesures d’acollida per a les persones que arribin. Van demanar: “S’han de desmantellar els Centres d’Internament”.
Respecte a la islamofobia van reivindicar: “No permetrem que tractin les persones musulmanes avui com van tractar la gent jueva als anys 30”. Van prosseguir: “L’antisemitisme i la romafòbia encara són problemes greus”. Van reclamar aturar la criminalització d’una comunitat i la negació dels drets civils a causa de la fe o d’una concepció diferent de la vida i van avisar d’un retorn del nazisme.
Aquesta és la segona mobilització que en poques setmanes es convoca a Sant Feliu, l’anterior, que també va aplegar un centenar de manifsetants, va arrencar des de la Plaça de la llibertat (als pisos verds) i va transcórrer per diversos espais de la ciutat fins arribar a l’Ajuntament on es va llegir un manifest on es demanava l’acollida de refugiats i que s’evitessin les morts dels qui fugen de la guerra de Síria en aigües del Mediterrà

 

Comparteix

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Més informació