I després

CADENA HUMANA A LA PLATJA DE SANT FELIU

Compartiu aquesta història

Un centenar de persones es va ajuntar dissabte en cadena humana a la vora del mar, a Sant Feliu de Guíxols, ha informat el Diari de Girona. La reclamació estava emmarcada en la Jornada Internacional contra el Feixisme, la Islamofòbia i pels Drets dels Refugiats, impulsada per moviments unitaris d’arreu d’Europa. El lema va ser: “Contra el feixisme, el racisme, la islamofòbia i pels drets de les refugiades”.
Sobre els refugiats van reivindicar: “No volem que ni una persona més mori a la recerca d’un un lloc segur”. Van afegir: “Cal respectar el dret a la lliure circulació, amb vies segures d’entrada a Europa i mesures d’acollida per a les persones que arribin. Van demanar: “S’han de desmantellar els Centres d’Internament”.
Respecte a la islamofobia van reivindicar: “No permetrem que tractin les persones musulmanes avui com van tractar la gent jueva als anys 30”. Van prosseguir: “L’antisemitisme i la romafòbia encara són problemes greus”. Van reclamar aturar la criminalització d’una comunitat i la negació dels drets civils a causa de la fe o d’una concepció diferent de la vida i van avisar d’un retorn del nazisme.
Aquesta és la segona mobilització que en poques setmanes es convoca a Sant Feliu, l’anterior, que també va aplegar un centenar de manifsetants, va arrencar des de la Plaça de la llibertat (als pisos verds) i va transcórrer per diversos espais de la ciutat fins arribar a l’Ajuntament on es va llegir un manifest on es demanava l’acollida de refugiats i que s’evitessin les morts dels qui fugen de la guerra de Síria en aigües del Mediterrà

 

El més llegit

I després