I després

Aquesta tarda publicació de l’Atles paisatgístic, execepcional recull dels artistes paisatgistes a les terres de Girona

Compartiu aquesta història

Autors i editors seran presents en la presentació de la publicació, que tindrà lloc el proper divendres 17 de desembre, a les 19.30 h., a la sala d’actes del Museu d’Història (a la plaça del Monestir, s/n. Tel. 972.82.15.75).
L’Atles paisatgístic de les terres de Girona és una publicació de la Diputació de Girona, que recull i analitza una selecció d’artistes i obres que han treballat sobre el paisatge i els entorns naturals de les comarques gironines i la Catalunya del Nord. L’obra, cabdal perquè és fruit d’una recerca exhaustiva i a part de les dades i informacions escrites, conté moltíssimes il.lustracions d’obres, moltes d’elles inèdites. Ha permès documentar els artistes de les comarques de Girona, sobretot aquells que són poc coneguts i poc accessibles, i la catalogació d’obres algunes de les quals es troben en col·leccions particulars.
Hi són presents els primers paisatgistes que surten fora del seu taller per pintar seguint el corrent dels impressionistes francesos, practicant el “plein aire”, així com obres d’artistes fins als anys seixantes-setantes, contemplant diferents sensibilitats estètiques d’interpretar el paisatge.
També els dos volums de la publicació afavoreixen una reflexió sobre el canvi del paisatge a les comarques de Girona, i com la seva bellesa ha estat objecte de treball de molts artistes, alguns dels quals han centrat la seva obra exclusivament en aquest entorn natural
La publicació queda dividida en diferents capítols corresponents als diferents àmbits territorials: Baix Empordà, Alt Empordà, Catalunya del Nord, la Cerdanya, el Pla de l’Estany, la Garrotxa, el Ripollès,la Selva i el Gironès. En l’actualitat i fons al proper 12 de gener, la part corresponent al litoral baixempordanès la podeu gaudir en l’exposició al Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols
En l’acte hi participaran la historiadora de l’art Mariona Seguranyes, coordinadora del projecte, junt amb Susanna Portell, coautora de l’àmbit del Baix Empordà.
Ben segur que l’Altes paisatgístic de les terres de Girona es convertirà en un referent i en una eina de treball i consulta de la història moderna i contemporània de l’art català gironí.

Imatge: Paisatge guixolenc de “Roques de Sang i Fetge” pintat per Jaume Pons Martí el 1900, procedent d’una col.lecció particula

El més llegit

I després