I després

A PUNT PER L’APROVACIÓ DEL PRESSUPOST

Compartiu aquesta història

Segurament serà dimarts quan es convocarà el ple d’aprovació del pressupost de la corporació pel 2014, que serà de 27.496.266 euros, 50.000 euros més que l’any passat. La regidora d’Hisenda, Dolors Ligero, va desglossar-lo en roda de premsa el passat dijous destacant que la seva execució permetrà eixugar 748.000 euros de deute, els quals s’afegeixen en la línia de contenció dels dos anys anteriors, i situen la línia del deute en un 50% , lluny del 110% que té com a límit.
El primordial dels números de l’Ajuntament és que “podem abordar amb garanties temes de política social, molt castigada per la crisi; també podem apostar per l’economia local (promoció de la ciutat), eixugar deute i fer front a la recent sentència judicial que ens obliga a fer front a 950.000 euros per una expropiació de zona verda herència d’un govern anterior”. Sense descuidar la inversió en obra pública.
Va assegurar que es pot garantir una despesa d’atenció i benestar social per a les persones amb més dificultats per l’efecte de la crisi econòmica. Així, es dota de 10.000 euros per ajudar les famílies que pateixen desnonaments, fins a 50.000 euros per ajudar a finançar en l’IBI per a famílies amb situació d’atur, es crea una partida de lloguer social per a casos puntuals (persones en situacions d’emergència) i una ajuda, també nova, destinada a despeses d’escolarització per a famílies amb més dificultats.
També aportarà el primer coixí econòmic per a l’Estació Nàutica fins que esdevingui autosuficient, a més d’una aposta pel Turisme Familiar i Creatiu, s’amplia la Via Ferrada, es vol dinamitzar el comerç, el foment d’ocupació, i es fan també increments en els asils de la ciutat. Alhora, es racionalitzen a la baixa imports d’assegurances municipals, o s’amortitza bona part del que s’ha recaptat en els primers dos anys de l’exposició Carmen Thyssen: això es tradueix en una exposició de 2014 amb el mateix o superior nivell de qualitat, però amb menys inversió, ja que la venda d’entrades i merxandatge dels dos primers anys, n’ha permès reunir una bossa.
Quant a les inversions, a les quals es destinen 3.435.888 euros, la més elevada, és el pagament de l’expropiació abans apuntada (950.000 euros), les obres als carrers pugen a 655.000 euros, i 418.000 es destinen al Pla de Barris (voreres del carrer Huguet, Nou de Sant Antoni, Plaça del Nord), així com activitats econòmiques paral.leles.
A més, es destinaran 10.000 euros pel projecte de l’aparcament soterrani i 40.000 euros com a honoraris al guanyador que presenti el millor projecte de superfície. Es preveuen també inversions menors, com 10.000 en mobiliari, 158.000 en la xarxa d’aigua potable, 20.000 euros en estalvi d’energia en edificis municipals completen aquest capítol.
A més, es posa en marxa un pla econòmic i financer per tal de disposar d’un volum molt més ampli dels romanents d’inversió i de corrent per tal que els diners que recapta l’Ajuntament, diu Ligero, “no es quedin en el banc, sinó que es tradueixin en diners invertits en els nostres carrers i qualitat de vida”.

FORMATGE

El més llegit

I després