I després

38.000 entrades venudes confirmen l’èxit de l’edició 2021 del Festival de la Porta Ferrada

El degà dels festivals d’estiu a Catalunya, el Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols, ha tancat aquest passat cap de setmana la seva edició 59 amb el debut de Vetusta Morla, un concert molt esperat amb les entrades exhaurides.

Compartiu aquesta història

Sant Feliu de Guíxols ja es prepara per celebrar el 60 aniversari del festival

El degà dels festivals d’estiu a Catalunya, el Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols, ha tancat aquest passat cap de setmana la seva edició 59a amb el debut de Vetusta Morla, un concert molt esperat amb les entrades exhaurides.

Porta Ferrada ha assolit enguany xifres pre-pandèmia, amb 38.000 entrades venudes i una rica programació durant els mesos de juliol i agost, amb més de 40 concerts i activitats.

El regidor responsable del Festival, Josep Saballs, afirma que “ha estat una edició que podem qualificar de veritable èxit, tant a nivell d’ocupació com a nivell  de programació”, destacant que “hi han hagut concerts memorables”, convertint el Porta Ferrada “en referent, no només a la Costa Brava sinó també a la província i al país”.

De cara a la celebració, el proper any, del 60 aniversari, explica que la idea “és gaudir-lo i celebrar-lo durant tot l’any: és un esdeveniment de ciutat”.

També ha explicat que “com a colofó del Porta Ferrada”, Pablo Alborán ha presentat el videoclip del seu darrer senzill ‘No está en tus planes’, que conté imatges variades de Sant Feliu i de la seva actuació al Guíxols Arena.

Una programació variada i captivadora

El nou festival d’humor i comèdia ‘Salat’, amb grans èxits com Martita de Graná i Dos tontos y yo. El sentido del humor (Santiago Segura, Flo i José Mota) va donar inici a Porta Ferrada amb molt bones vibracions. Després, el Guíxols Arena, nova seu del festival des de l’any passat, va acollir grans moments musicals com el deliciós acústic de Zucchero, el doble concert protagonitzat per Iván Ferreiro i Xoel López (La Noche Atlántica), la delicadesa de Sílvia Pérez Cruz i Maria Arnal i Marcel Bagés o la força escènica de God Save The Queen.

Pablo Alborán i Manuel Carrasco no van decebre a les seves respectives i multitudinàries convocatòries -mantenint en tot moment els aforaments permesos i els protocols COVID-, mentre nous valors a l’alça com Bad Gyal, Rozalén, Oques Grasses i Beret van compartir triomfs amb propostes consagrades del nivell de La Oreja de Van Gogh, Sergio Dalma, Rosario o Índia Martínez.

El Teatre-Auditori Municipal va ser l’espai òptim per concerts de caire més intimista com Roger Mas i Pau Vallvé + El Petit de Cal Eril.

Menció apart mereix el cicle KM0, centrat en la clàssica, que va tenir lloc a la Plaça de l’Abadia de Sant Feliu amb propostes musicals d’àmbit local (Olvido Lanza, Carles Font, Quartet Brossa…) i una excel·lent acollida.

També l’Espai Village, al costat de l’escenari principal, va tornar a ser el punt de trobada ideal del festival. Amb una notable ampliació de les seves dimensions, als serveis de barra i foodtrucks cal afegir una programació artística exclusiva i noms destacats com Ciao Marina i Miriam Swanson.

D’altra banda es va presentar ‘Delicatessen’, un cicle de concerts-aperitiu a la terrassa de la sala Las Vegas, amb noves veus de dones i protagonistes com Núria Graham, Maria Jaume i Anna Andreu.

En preparació queda l’edició 60 de Porta Ferrada, un aniversari que ja compta amb 3 concerts confirmats d’alta volada: Jamie Cullum, Simple Minds i Kool & The Gang.

El més llegit

I després