Aquest migdia de dijous 30 de juliol, el director general de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, i l’Alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, han visitat el resultat de les obres de reposició d’escullera i de blocs de formigó a la part final del dic, feines que s’han realitzat per assegurar la seva estabilitat i que així pugui fer front a futurs temporals.

El director general ha explicat que el temporal Glòria va afectar greument el port de Sant Feliu i que “es va demostrar que teníem una bocana molt poc segura. Els enginyes han realitzat un estudi i s’ha fet ara un reforç del que és la bocana tal com ha de ser”. Ha destacat que el que va passar al gener “pot tornar a passar d’aquí a dos o tres anys amb la mateixa o més intensitat”.

També ha comentat que “entenc que la gent podrà dir que hi ha un impacte visual, però hem d’entendre que al final, un port, no és un lloc per anar a passejar. És un lloc que ha de donar seguretat i defensa a les embarcacions”.

L’Alcalde, Carles Motas, s’ha mostrat “satisfet” per la durada de l’obra ja que “el compromís que hi havia en un principi, que aquesta obra durés fins el mes de setembre, s’ha pogut escurçar, i això és una notícia positiva”.

L’Alcalde s’ha mostrat crític amb com s’ha acabat l’obra: “he pogut traslladar que l’Ajuntament no veu aquesta feina com una obra totalment acabada i que s’ha primat la seguretat, per descomptat, però que el tema estètic ha quedat minvat en la seva importància, tot i que tenim el convenciment que Ports farà tot el possible per millorar aquesta imatge”.

“Cal esperar un temps, perquè ens diuen que s’assentarà una mica amb els temporals d’hivern i que la imatge que veiem ara es veurà millorada per l’assentament natural que tindrà l’estructura i també per les accions que puguem fer en un futur”, ha afirmat l’Alcalde. També ha volgut destacar la “inversió important” que s’ha realitzat per part de la Generalitat, de més d’1,7 milions d’euros.

Ports té previst realitzar, cap al 2023, un afegit de calaixos de formigó com els que ja es poden veure a la part exterior, dins el proper pla d’inversions. Cada calaix tindria el cost de vora 500.000 euros.
Properament es passarà a pavimentar una part del moll i de la zona de passeig, així com de l’espai de l’esplanada on s’han construït, in situ, els blocs de formigó. Les feines es faran a finals de setembre o principis d’octubre.