A finals del mes de setembre el grup Sotrac ha estrenat el single “La nit dels ignorants”, que marca l’inici d’una nova etapa del trio de Llagostera i Sant Feliu de Guíxols. Han destinat els últims dos anys a composar i enregistrar el seu nou LP. El procés els ha permès submergir-se fins a les arrels del seu projecte i expandir-lo a tots els nivells. L’Helena, en Gerard i l’Artur, els tres integrants del conjunt, es mostren molt satisfets amb el resultat d’aquesta evolució, i és que no és per menys, ja que han aconseguit una sonoritat rica i equilibrada que tenyeix les cançons de registres frescos i nous per a la banda catalana. Sotrac torna amb un so i un missatge més contundent i atrevit que mai.

“La Nit dels Ignorants” és el primer avançament del seu segon àlbum, que sortirà a principis de 2021. Així doncs, aquest primer single no deixa de ser una declaració d’intencions, una petita pinzellada dels ingredients principals que formen part d’aquest disc de pop-rock dinàmic i sense complexos, on en aquest cas demostren l’evolució de sonoritat i missatge respecte el seu disc debut “Sota el roure”.

El senzill es caracteritza pel contrast entre la música i la lletra. Suggerint ironia, el grup potencia el missatge de crítica social per tal de ser l’altaveu d’una realitat que els incomoda. Parla de qualsevol persona que busca una vida millor. Se centren en la crisi del mediterrani i dels pobles que estan en guerra i que intenten fugir d’aquesta situació, però que malauradament en moltes ocasions no poden. 

De la mateixa manera, aquest missatge també queda reflectit al videoclip. Rodat a les belles localitzacions de Llagostera i Rosamar, retrata la sàtira de manera enigmàtica i original, posant en veu de la banda el judici popular de la societat.

Expliquen que aquests dos anys de fabricació del nou àlbum han estat molt intensos. Tot va venir després del concert que van compartir al Festival de Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols amb Txarango. Aquell dia es van sentir molt motivats: “Va ser una pujada d’adrenalina increïble”, asseguren els integrants. “Si amb un primer disc hem pogut tocar aquí, amb un segon més treballat i amb més experiència ho hem d’intentar”, van pensar en veu alta.

Porten des del 2018 preparant cançons. De fet, n’han escrit un bon grapat perquè “moltes no passen el tall”. El CD està enllestit des de l’estiu de 2019, enregistrat a les instal·lacions de l’estudi La Vall (Santa Eulàlia de Ronçana), però amb tota la situació de la COVID-19 la sortida del disc s’ha hagut d’endarrerir.

El conjunt afirma trobar-se en una etapa “plena d’il·lusions”, actuant en concerts i intentant que la sortida del disc, tot i les condicions, “sigui de la millor manera possible”.

Escolta “La nit dels Ignorants” de Sotrac