Com és habitual, els representants de les institucions públiques han participat  aquest 11 de Setembre al cementiri de Sant Feliu de Guíxols on hi reposa Josep Irla i Bosch, qui fou 124è president de la Generalitat de Catalunya durant 14 anys, del 1940 al 1954, mantenint viva la institució a l’exili, defensant els drets de Catalunya i la democràcia en els moments difícils, en anys de persecucions, clandestinitat i repressió. Josep Irla fou president entre els presidents Lluís Companys i Josep Tarradellas. *Acte amb delimitacions d’espai per la covid-19 Aquest any, a causa de les restriccions ocasionades per la Covid-19, l’acte ha estat dimensionat i reorganitzat per garantir les mesures de seguretat i evitar punts d’aglomeració. És un dels pocs actes institucionals públics que se celebren amb representants de diferents administracions. Al cementiri es fa una ofrena floral davant la tomba de Josep Irla, de la mà de les diferents institucions. Hi han assistit: Sr. Pere Vila, delegat de la Generalitat a Girona.Sr. Joan Loureiro, president del Consell Comarcal del Baix Empordà.


Sr. Miquel Noguer, president de la Diputació de GironaSr. Carles Motas, alcalde de Sant Feliu de Guíxols
Hi ha hagut una formació més reduïda de l’Orquestra de Cambra de l’Escola de Música de Sant Feliu de Guíxols, a causa de les limitacions provocades per la Covid-19 

PCC 4739

Aquest ha estat el programa de la Diada a Sant Feliu de Guíxols pel que fa als actes institucionals ONZE DE SETEMBRE DE 2020 – ACTES INSTITUCIONALS 

  • A les 9h – Al Cementiri. Ofrena floral a la Tomba del President Josep Irla. Amb l’acompanyament de l’Orquestra de Cambra de Sant Feliu de Guíxols.
  • A partir de les 10h – Ajuntament. Portes obertes a la Sala de Plens de l’Ajuntament per veure la Senyera de R. Patxot (Obert fins les 12h – Sala de Plens)
  • A les 11h – Davant Ajuntament (costat mar). Lectura del Manifest i Parlaments.