Recta final de la 58a edició del Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols. Aquest cap de setmana es fan els dos últims concerts que tindran per escenari el Guíxols Arena, i el primer el protagonitzaran ni més ni menys que Manel. El quartet barceloní arriba a la població guixolenca amb un nou àlbum sota el braç, Per la bona gent (Ceràmiques Guzmán, 2019), un disc publicat a finals de l’any passat i que ha embogit el panorama musical català.

Mantenint la seva essència original, a cavall entre el pop i la lírica, l’evolució de Manel els ha portat a un punt de solidesa musical i experimentació a l’abast únicament dels grans artistes. Fins al punt de poder fer un directe que inclogui cançons estrambòtiques del seu últim disc, com ara Boy Band Per la bona gent, i clàssics com Al Mar i Benvolgut. Aquesta transversalitat i eclecticisme és un dels punts forts d’un conjunt que porta més de 12 anys a l’elit musical.


Manel seran a l’escenari del Guíxols Arena divendres 21 d’agost a partir de les 22:30 hores de la nit. Per a aquesta actuació se n’han venut totes les localitats.


Els Amics de les Arts ‘més dolços’

I dissabte és el torn d’un altre grup al cim de l’escena musical catalana: Els Amics de les Arts. El trio que va compartir pis a Barcelona en la seva època universitària porta 15 anys d’escenari en escenari. Aquesta primavera havien de treure a la llum el seu cinquè disc d’estudi, El senyal que esperaves (Música Global, 2020), però la pandèmia els va obligar a ajornar-ne la presentació i, amb ella, la gira, que ja comptava amb nombroses actuacions a l’agenda.

Si bé el ‘tour’ de presentació del seu nou treball s’iniciarà finalment aquest octubre, el que es podrà veure dissabte a l’escenari del Guíxols Arena és un format acústic i molt íntim de Joan Enric Barceló, Dani Alegret i Ferran Piqué. Durant el confinament, el conjunt va enregistrar una dotzena de cançons de manera casolana, cada membre des de casa seva. Un recopilatori autoeditat que van anomenar Els dies més dolços i que ara han convertit en un potent directe que ja han portat a festivals com l’Ítaca Cultura, el Cruïlla i el Sons del Món.


Els temes que interpreten són els que van escollir els seus seguidors a través de les plataformes socials, cançons que habitualment no entrarien en un repertori d’Els Amics de les Arts en directe perquè, en general, són cançons melangioses i lentes. Tanmateix, la posada en escena és ambiciosa, amb la presència de la violoncel·lista Maria de Palol, la ballarina Idu Massa i també fent ús de recursos sonors i bases preenregistrades.

Tot plegat començarà dissabte 22 d’agost a partir de les 22:30 hores, l’últim concert del 58è Festival de la Porta Ferrada que se celebrarà al Guíxols Arena. Pels qui hi estigueu interessats, sapigueu que us podeu fer amb les darreres entrades que hi ha disponibles accedint a la web oficial del festival.


Recordeu que, si bé s’acaben els concerts al Guíxols Arena, al Festival de la Porta Ferrada encara li queda el cicle d’actuacions Stars KM0, que es durà a terme entre el 24 i el 28 d’agost a la Plaça Abadia.