Menys d’una setmana perquè comenci el cicle de concerts Stars KM0 dins de la 58a edició del Festival de la Porta Ferrada. Es tracta d’un conjunt d’actuacions i audicions d’artistes molt vinculats a Sant Feliu de Guíxols que es farà entre el 24 i el 28 d’agost de 2020 al recuperat escenari de la Plaça Abadia, al cor del monestir guixolenc. Amb aquest cicle es tancarà l’edició més íntima i extraordinària del Festival de la Porta Ferrada.


24 d’agost – Gala Lírica

El que obrirà l’Stars KM0 serà la Gala LíricaTina Gorina com a soprano, Georgina Reyner com a mezzosoprano, Stanislav Angelov al piano i Irene Ferrer a la flauta travessera portaran a l’escenari un repertori eclèctic i de summa qualitat musical. Serà el proper dilluns, 24 d’agost, a partir de les 20:00 hores. Les entrades per a aquesta vetllada lírica, però, ja estan esgotades.


25 d’agost – Homenatge a Robert Gerhard

Del que sí que queden entrades (però poques) és per a l’homenatge a Robert Gerhard. Enguany farà 20 anys de la mort d’aquest històric músic i compositor català; per aquest motiu, Ferran Collell i Jordi Humet li reten homenatge en una audició que inclourà gran part del repertori de Gerhard. Al duet de pianistes se’ls sumarà, també, la percussió de Marc Clos.

Tot plegat serà dimarts vinent, 25 d’agost, també a partir de 20:00 hores del vespre a la Plaça Abadia. Si hi esteu interessats, sapigueu que en queden les darreres entrades, disponibles a la web oficial del festival.


27 d’agost – Concert del 250è aniversari de Beethoven

Seguint amb els homenatges, dijous serà el torn del concert de commemoració del 250è aniversari del naixement de Ludwig van BeethovenLana Trotovšek, al violí, i Maria Canyigueral, al piano, delectaran el públic amb la interpretació de la sonata nº5 en fa major Primavera del clàssic compositor alemany. El duet també oferirà la sonata nº1 del músic d’origen rus Serguéi Prokófiev.

El tret de sortida de la vetllada, el dia 27 d’agost, serà a les 20:00 hores del vespre al bell mig del monestir, i se’n poden adquirir tiquets a la web del festival.


28 d’agost – Txenia + Ramón Cardo & tRAÇ 60’s Quartet

Finalment, per tancar l’Stars KM0 i, en global, la 58a edició del Festival de la Porta Ferrada, tindrem el jazz de Ramón Cardo. El saxofonista valencià aterra a Sant Feliu de Guíxols acompanyat del trio empordanès tRAÇ, la suma de Josep Perxés al piano, Oriol Casadevall al contrabaix i Marc Clos a la bateria. El quartet dedicarà la seva actuació als grans noms del jazz modern, els canònics d’aquest estil de la segona meitat del segle XX, com ara John Coltrane i Herbie Hancock.


Abans de Ramon Cardo, però, qui es farà amb l’escenari de la Plaça Abadia serà la ribatana Txenia. Ganxona d’adopció, la compositora presenta i estrena oficialment al Porta Ferrada el seu primer disc Prisoner (Japan Records, 2020). En un espectacle multisensorial, de música, tecnologia i efectes audiovisuals, la compositora oferirà tant els quatre temes que ja s’han publicat i que formen part del Volum 1 de Prisoner com també noves cançons fins ara inèdites i que en conformaran futurament el Volum 2.

A part d’una artista de projecció internacional, Txenia és també un nou concepte d’estil musical, batejat amb el nom de deep-synth-pop. És un gènere musical nascut del synth-pop i la música electrònica, però també amb un component important de guitarres i instruments orgànics. Tot plegat, combinat amb lletres profundes, melodies acurades i elements sonors escollits al detall i amb un rerefons carregat de significació.

Podreu escoltar les cançons de Txenia, així com el jazz de Ramon Cardo i tRAÇ 60’s Quartet, divendres de la setmana vinent, 28 d’agost, a partir de les 20:00 hores. Les últimes entrades disponibles les podeu trobar al portal web del Porta Ferrada.