Aquest dijous 1 d’octubre quedarà obert el carrer Girona de Sant Feliu de Guíxols després de les obres d’urbanització d’aquest espai que es van engegar el passat 13 de gener.

Les feines efectives s’han allargat durant vora 5 mesos i mig, per sota de la previsió de 7 mesos, tot i l’aturada de dos mesos que va patir l’obra degut a l’obligació d’aturar-la, tal i com es va haver de fer amb totes les obres del país degut a les afectacions per la Covid-19.

El cost de l’actuació és de 629.601,57 euros sense IVA, una xifra per sota del preu de licitació, que rondava el milió d’euros.

El regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament, Josep Saballs, comenta que “ens hem de felicitar tots plegats, l’empresa i la direcció facultativa de l’obra per part dels tècnics de l’Ajuntament, perquè ha estat un èxit”.

Saballs recorda que “era un carrer molt demandat” i que “normalment, quan hi ha obres, causes molèsties i la gent no ho rep del tot bé fins que veuen l’obra acabada”. Durant el procés “sempre hi ha alguna discussió o algun malentès” però “en aquesta obra no hi ha hagut cap problema perquè era una obra tan esperada que tot el veïnat ha esperat tot el que calia perquè el que estem veient ara fos una realitat”.

Sobre el resultat final, explica que “hi ha un abans i un després si mireu les imatges contraposades de com era i com ha quedat” i que a més “era una inversió necessària, que feia anys que s’havia d’afrontar, nosaltres ho teníem clar. El primer any de mandat ja ho hem portat a terme”. Amb la urbanització d’aquest carrer, també s’han realitzar altres actuacions, com ara una plaça de nova creació a la part alta del carrer. S’hi ha ubicat una font, hi hauran uns arbres i també un banc, creant-se així una zona de descans, per exemple, per la gent que pugi pel carrer i necessiti seure una estona.

Segons comenta el regidor, una altra plaça que s’ha generat i que en principi no estava prevista dins el projecte “i que una vegada estàvem a mitja obra vam veure que era necessari perquè estàvem fent tota la instal.lació nova del carrer Girona més el carrer Algavira”. En aquest cas, quedava un petit tram del carrer Joan Maragall on s’ha eliminat el trànsit i s’ha fet una plaça perquè es pugui utilitzar com l’eix comercial que ve del carrer Verdaguer i Rutlla i tingui continuïtat cap aquesta zona del carrer Girona.

Amb aquesta modificació s’ha produït també un canvi de direcció: el carrer Maragall serà de sortida cap a la placeta Empordà, direcció carrer Indústria.

Aquesta obra s’ha convertit en un dels grans projectes d’aquest mandat, i Josep Saballs en destaca la importància: “veure que un carrer que era intransitable ha quedat com deu mana i que és una inversió a llarg termini perquè segurament trigarem molts anys a tornar a intervenir-hi, és una satisfacció a nivell tècnic i polític que crec que com a ciutat, ens hem de felicitar tots plegats”.

“Però no hem de parar aquí, tenim a la ciutat molts carrers en els quals cal intervenir i un d’ells, que afrontarem aquesta tardor, serà el carrer s’Adolitx, que està pendent d’urbanitzar de sempre”, comenta el regidor.
La seva licitació està prevista pel mes d’octubre i la previsió és adjudicar-la al novembre o principis de desembre i poder així començar les feines al gener, si no hi ha cap imprevist.    

Desapareix el cablejat elèctric aeri, que passarà a ser soterrat

Un cop obert el carrer, encara quedaran petites obres per fer, en aquest cas referents a les connexions de llum, perquè així es pugui treure tot el calbejat aeri que enlletgeix l’espai.
Les feines consistiran el soterrar tot el cablejat a través d’unes instal·lacions ja realitzades de creuaments soterranis. El que es farà seran connexions amb tubs que van adossats a les façanes i que conduiran el cablejat dels edificis fins a terra. La previsió per aquestes feines és d’uns 3 mesos, ja aquestes depenen dels treballs de la companyia elèctrica. Un cop fet el canvi, es farà el descàrrec de les antigues instal.lacions i es realitzarà la nova connexió .
Per aquestes tasques no caldrà tornar a tallar el carrer, només es farà en moments puntuals per les necessitats temporals que puguin sorgir.

Nova zona de càrrega i descàrrega

Una altre dels canvis que han arribat amb l’obra el de situar una zona de càrrega i descàrrega que s’ubicarà en un tram del carrer Nou de l’Algavira, concretament en el que va del carrer Girona al de l’Algavira. Aquest vial quedarà tancat al trànsit i serà només per estacionament limitat.