El projecte de cohabitatge sènior de Sant Feliu de Guíxols, Walden XXI (integrat dins la cooperativa Sostre Cívic), que s’ubicarà l’antic Hotel Jecsalis de la ciutat, organitza una sessió informativa dirigida a les persones interessades en aquesta iniciativa, que serà una realitat el 2023.

La sessió informativa, que serà virtual, tindrà lloc aquest dissabte 19 de desembre a partir de les 11 del matí. Per participar-hi cal inscripció prèvia. Hi podeu accedir fent clic aquí.

Aquest projecte pretén crear, tal i com destaquen els seus responsables, un sistema de cohabitatge sènior, sense afany de lucre, per convertir-lo en una alternativa a les residències clàssiques.

L’edifici es convertirà en 27 apartaments d’uns 40 metres quadrats, en règim de cessió d’ús, on s’hi instal·laran les 35 persones que en formen part. A més, el 20% de l’edificació (uns 800 metres quadrats), es destinarà a espais comuns, com ara un gran menjador, bugaderia, la sala de cures, entre altres.

Un projecte de vellesa activa i autogestionada

Tal i com destaquen els responsables, el model d’habitatge cooperatiu sènior neix com una resposta col.lectiva per fer front a la solitud i l’aïllament, un dels problemes més greus que pateix la gent gran en l’actualitat. Es basa en uns interessos compartits amb l’objectiu de millorar la vida de les persones que hi viuen i el seu entorn.

La compra de l’hotel Jecsalis ha suposat una inversió de 2 milions d’euros, finançats amb l’aportació inicial de 40.000-45.000 euros que farà cada persona sòcia, com també a través d’un crèdit que servirà per finançar les obres de reconversió de l’edifici.