Sant Feliu de Guíxols és un dels municipis a on Creu Roja iniciarà la sensibilització de joves davant la COVID-19 en l’oci nocturn a l’estiu a les comarques gironines.
Un centenar de persones voluntàries i joves informador/es de l’entitat conscienciaran als joves sobre les mesures de prevenció i de protecció davant el coronavirus.
L’acció s’engega prioritàriament als municipis costaners on hi ha major afluència de grups d’adolescents i joves, amb una major densitat poblacional i on es concentren espais de major risc vinculades a l’oci nocturn, atès l’increment de positius entre franges d’edat més joves durant les últimes setmanes. Els equips de prevenció sortiran al carrer a partir de les 20h. i recorreran les zones de major afluència fins la matinada, de dilluns a diumenge.
En total, s’han contractat 64 persones, majoritàriament amb estudis de nivell FP2 o grau, el 65% són dones i el 35% homes. Moltes d’elles provenen dels projectes d’Ocupació de la pròpia Creu Roja, de manera que també s’han inserit persones amb dificultats d’accés al mercat laboral.
Altres municipis a on es portarà a terme l’acció son a Figueres, Girona, Palamós, Platja d’Aro, Castelló d’Empúries, Roses, Blanes i Lloret de Mar.
L’acció de sensibilització, promoguda pel Departament de la Presidència, compta amb missatges i situacions estiuenques per a les xarxes socials usant l’etiqueta #COVIDSPOILER amb consells de prevenció.