L’espècie Williamia gussoni és un mol·lusc gasteropode de la subclasse Heterobranchia i pertany a la família Siphonaridae, també coneguts com a “falses lapes”.

Fins ara aquesta espècie havia estat citada al Mediterrani i a l’Atlàntic oriental mig (Canàries, Madeira, costes africanes), però sempre per la closca o a partir d’exemplars morts en mig de mostres d’algues, especialment del gènere Peyssonnelia. L’observació realitzada a finals d’aquest mes de setembre a Sant Pol (Sant Feliu de Guíxols) pel biòleg Xavier Salvador Costa, membre de la junta del Grup de Recerca d’Opstobranquis de Catalunya (GROC) i del Grup de Natura Sterna, representa el primer exemplar viu fotografiat en el medi a tot el món.
L’observació es va realitzar de nit, sobre l’alga Peyssonnelia coriacea, aportant informació rellevant sobre la biologia d’aquesta espècie, fins al moment pràcticament desconeguda. El Grup de Recerca d’Opistobranquis de Catalunya i el Grup de Natura Sterna, en realitzarà el seguiment a partir d’ara per tal d’aprofundir en la fenologia i genètica de l’espècie.