Nota de Guíxols des del Carrer sobre la nova pròrroga d’escombraries que es tractarà en el ple extraordinari de l’Ajuntament d’aquest dimarts 6 d’octubre a les 9h del matí.

A continuació podeu llegir íntegra la informació.

NOU RETARD PEL NOU CONTRACTE D’ESCOMBRARIES

DESPRÉS DE QUATRE ANYS D’ESPERA

El govern (TxSF-PSC) portarà a Ple Extraordinari la cinquena pròrroga del contracte de les escombraries, que està caducat des del 2016

El mes d’agost, es va saber que s’havia vulnerat el secret dels sobres amb les propostes presentades pel nou contracte de recollida d’escombraries, a causa d’un problema tècnic no aclarit del qual ningú se’n va fer responsable. Per tant la licitació havia de començar de nou i  l’alcalde, durant el Ple va fer callar les veus de l’oposició afirmant, de manera categòrica, que aquest nou revés suposaria, com a molt, un parell de mesos de retard en el procés d’adjudicació-

Doncs bé, lluny d’això, el govern ha convocat un ple extraordinari dimarts vinent per aprovar una nova pròrroga anual del contracte de les escombraries. Ho farà a les 9 del matí, malgrat que la nostra formació ha demanat formalment que el Ple es faci en horari habitual. Aquesta serà la cinquena pròrroga consecutiva (dues per contracte i tres forçoses), però serà la primera vegada que es farà en horari de matí. Es prou evident, doncs, que el govern busca aprovar-ho en un ple reduït i sense fer gaire soroll. Una decisió del govern que, a més, es farà enrere de la gran defensa que va fer l’alcalde de dos lots separats (neteja i recollida) quan va presentar el plec de condicions.

Guíxols des del Carrer – En Comú Podem, malgrat no poder ser present al Ple, farà saber al govern municipal que no dona suport a aquesta cinquena pròrroga i tercera forçosa. Primer, perquè en cap cas representa una millora del servei de neteja i molt menys de la recollida selectiva i la generació de residus, més aviat tot el contrari. I segon, perquè no està d’acord amb punts de la proposta que fan referència a les relacions laborals , que demostren un excés de zel per part del govern municipal i que interfereixen en les relacions empresa-sindicats. Tot plegat en una gestió que, no oblidem, no deixa de ser indirecta per una empresa externa que fa el servei.

Aquesta hauria estat, com ja ha manifestat i plantejat el nostre regidor Jordi Lloveras en més d’una ocasió, una bona oportunitat per plantejar un canvi en el model de la neteja i la recollida de brossa. Això evidencia que ni la gestió directa de les escombraries, com tampoc el porta a porta o una nova deixalleria, han estat mai una opció pel govern.

El Ple matiner de dimarts aprovarà també una nova estructura de costos del servei de recollida de residus i neteja viària. Una estructura que es fa de cara a la nova licitació que s’ha d’obrir i és conseqüència dels canvis que el govern vol fer en els plecs de condicions del nou contracte, en relació al que es va aprovar el passat mes de febrer:  eliminar els dos lots del contracte i configurar-ne un de sol, allargar-lo fins a 10 anys i treure els increments salarials que hi havia previstos durant els 5 anys del contracte per deixar-los en un 0,5%.

Sant Feliu de Guíxols, 5 d’octubre 2020

“1 de 21”