La propera edició del tradicional i consolidat Primer Bany de l’Any a Sant Feliu de Guíxols canvia de format pel context de pandèmia. El Centre Excursionista Montclar i l’Aquàtic Club Xaloc, organitzadors de l’esdeveniment, s’han vist forçats a prendre la decisió de no celebrar l’acte multitudinari el dia 1 de gener de 2021, com es duu a terme cada any. A canvi, però, proposen una alternativa perquè no es perdi una tradició que porta anys celebrant-se a la població.

La proposta consisteix a què cadascú realitzi la primera cabussada a qualsevol platja de Sant Feliu de Guíxols pel seu compte durant el mes de gener de 2021. Des de l’organització s’anima a fer-ho immortalitzant el moment amb una fotografia o vídeo i compartint el material gràfic a les xarxes socials.

En aquest sentit, David Oliveras, regidor de l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament guixolenc, comenta que “el que es fa és una reformulació de l’activitat”. “No es concentra tot el dia 1, sinó que s’esponja en el temps i disposarem de tot el mes de gener per a fer el nostre particular primer bany de l’any”, argumenta el mateix edil. “D’aquesta manera engresquem a la gent perquè continuï celebrant un esdeveniment que ja s’ha convertit en tota una tradició a Sant Feliu de Guíxols“, conclou Oliveras.