Davant la impossibilitat d’organitzar esdeveniments multitudinaris com l’Oncotrail, la Fundació Oncolliga Girona s’ha hagut de reinventar per adaptar-se a la nova situació d’emergència sanitària i a les mesures de seguretat vigents. És en aquest context on neix la nova iniciativa Onco 100×100, un nou repte que convida els amants del running i les caminades a sumar 100 km en 100 dies.

S’hi pot participar de manera individual o en equip i no hi ha un recorregut establert per al repte, es pot fer per allà on es vulgui. Per a participar-hi cal fer un donatiu de 30 euros per persona, uns diners que es destinaran íntegrament a l’ajuda i suport al malalt de càncer a través dels serveis que ofereix l’Oncolliga.


Les inscripcions estaran obertes a partir del 14 de setembre i fins a finals d’octubre. Un cop inscrits, els participants poden decidir quants km recorren cada dia i en quants dies completaran el repte. L’objectiu és anar registrant les distàncies de cada sortida al web oncolligagirona.cat fins arribar als 100km.

L’actual situació provocada per la pandèmia de la Covid19, ha provocat una important pèrdua d’ingressos per a la Fundació Oncolliga Girona, que es nodreix principalment de les donacions dels participants en les activitats solidàries que organitzen. La organització ha explicat que, des del març, s’han deixat d’ingressar més de 300.000€.

És per això, expliquen, que en el nou repte Onco100x100 tan important és sumar quilòmetres com sumar donatius i animen els participants a recaptar fons a també a través del seu dorsal. Així doncs, com a incentiu, l’organització també premiarà el participant o equip que faci més quilòmetres en 100 dies i també al qui aconsegueixi més donatius a través del dorsal.