L’Escola de Música de Sant Feliu de Guíxols i Castell-Platja d’Aro ha preparat un taller de Drum Circle, en català cercle de percussió. Es tracta d’un conjunt de quatre sessions virtuals per a iniciar-se al món de la percussió, classes en format càpsula de 45 minuts que seran gratuïtes i que van dirigides a tothom qui ho desitgi, independentment dels coneixements musicals que es tinguin.

El taller es farà durant quatre divendres, en concret els dies 27 de novembre i 4, 11 i 18 de desembre, i l’horari serà el mateix per a cada dia: de 19:30 a 20:15 hores. Les lliçons es podran seguir online a través de l’aplicatiu de videotrucades Google Meet, en una sala de reunions que trobareu al següent enllaç: meet.google.com/shv-qwcv-qzg. Per a participar a la iniciativa no es requerirà d’inscripció prèvia, i l’edat mínima recomanada és de 12 anys.

En poques paraules, un cercle de percussió és una activitat interactiva en què diverses persones es posen en rodona i, dotats d’instruments de percussió, van fent dinàmiques rítmiques i musicals sota la guia d’un o més instructors. Els objectius del taller, encara que sigui en format virtual, són conèixer els timbres dels instruments, activar les capacitats sensorials i adquirir sincronia rítmica de grup. Tot plegat a través del joc, la creativitat i la creació d’un bon clima.

L’únic que necessitareu, a part d’un dispositiu amb Internet per a accedir a la videotrucada, és un instrument de percussió, ja sigui oficial o improvisat. Qualsevol estri domèstic que es pugui fer sonar serà vàlid, com ara un pot amb arròs o una paella amb una cullera.