L’Arc de Sant Benet s’il·luminarà avui, 17 de novembre, de color lila en motiu del Dia Mundial de la Prematuritat. Es tracta d’una iniciativa endegada per l’Associació Som Prematurs i a la qual l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols s’hi ha volgut adherir. Com la població guixolenca, s’han sumat a la campanya una trentena de municipis d’arreu de Catalunya.

La il·luminació de l’emblemàtica escultura al bell mig de la plaça del Monestir pretén visibilitzar i conscienciar sobre la prematuritat i les problemàtiques que se’n deriven. Al món, un de cada deu nadons neixen abans de la data prevista de part, i les complicacions associades a aquests naixements són la primera causa de mortalitat infantil per sota dels cinc anys.

Així mateix, la prematuritat, en especial si és extrema, pot comportar discapacitats físiques i psíquiques, seqüeles de salut i retards en el desenvolupament psicomotriu i l’aprenentatge. Per tot plegat, l’ONU fa més d’una dècada que celebra el Dia Mundial de la Prematuritat el 17 de novembre. Enguany la gran majoria d’actes de commemoració s’han hagut de traslladar al món virtual, però l’esperit continuarà sent el mateix.

La regidora d’Acció Social de l’Ajuntament de Sant Feliu, Laura Serrano, comenta que l’objectiu de la iniciativa de Som Prematurs és “generar sensibilitat i consciència sobre la prematuritat, les seves causes i les múltiples conseqüències que té a curt, mitjà i llarg termini sobre les nenes i nens que neixen abans d’hora”. “Com que enguany l’excepcional situació de pandèmia ha obligat a cancel·lar totes les activitats presencials públiques de l’entitat, des de l’Ajuntament hem volgut aportar el nostre granet de sorra il·luminant de lila l’Arc de Sant Benet“, conclou la mateixa edil.