L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha signat aquest matí de dijous 27 d’agost un acord de col.laboració amb l’empresa SH Concept Formació per tal obtenir l’homologació d’espais perquè es pugui dur a terme a la ciutat la formació del Certificat de Professionalitat de Socorrisme en instal.lacions aquàtiques (AFDP0109)“, subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) al 100%, i que està destinada a persones que busquen feina. 

A l’acte de signatura hi han assistit l’Alcalde, Carles Motas, la regidora d’Ocupació, Sònia Bartumeu, a més del responsable de SH Concept, Albert Permañé i el de Sportgest, Marc Micaló.

L’Àrea de Desenvolupament Econòmic del consistori ha detectat la necessitat de la demanda creixent de professionals amb titulació de socorrisme, així com les ofertes de feina de les empreses del sector en concret, i es per això que s’ha acordat amb l’empesa SH Concept presentar-se a la convocatòria del SOC per a la realització del certificat de professionalitat de socorrisme aquàtic en instal.lacions i espais naturals, amb una durada de 290 hores.

L’Ajuntament pretén presentar com a llocs per a la docència les aules del Punt Jove i les de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, al primer pis de l’estació d’autobusos. Amb la signatura d’aquest acord, amb el qual Sant Feliu seria el primer municipi de a Cosa Brava en realitzar aquesta formació, s’aconseguiria que el municipi sigui un punt important per realitzar aquest certificat, ja que a la comarca no existeix cap entitat homologada.

Un cop signat el conveni, el Servei d’Ocupació de Catalunya comprovarà que es compleixin els requisits necessaris per poder engegar la iniciativa, que començaria de cara a desembre. Un cop acabat el curs, els participants tindrien la feina garantida.