L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha iniciat els treballs de substitució de les línies de cablejat elèctric dels carrers Burgos, Pitarra, Granada, Osca, Pompeu Fabra i Àvila.

En els últims sis mesos, la instal·lació actual d’aquesta zona ha provocat moltes avaries en diverses línies, a més d’interrupcions constants del quadre elèctric. És per això que s’ha decidit renovar les línies més antigues i malmeses. En total, se substituiran 800 metres de cablejat.

El regidor d’urbanisme de l’Ajuntament, Josep Saballs, ha explicat que ‘tenim quadres en molt mal estat i línies obsoletes. L’any 2014, quan es va renovar el contracte d’enllumenat públic actualment vigent, es va fer molta inversió destinada a canviar allò que veiem: les llumeneres i els fanals, però es van destinar molt pocs diners en arreglar allò que ‘no veiem’, les instal·lacions: les xarxes de distribució i els quadres elèctrics. Ara, n’estem patint les conseqüències perquè tenim quadres en molt mal estat i línies obsoletes’.

La zona del carrer Burgos és una de les més afectades per aquesta problemàtica, ‘cada vegada que plou, apareixen situacions meteorològiques adverses, i fins i tot sense haver-n’hi, el veïnat queda sense llum uns quants dies’, afirma el regidor.

L’objectiu d’aquesta inversió és resoldre totes les incidències que provoquen que algunes zones de la ciutat es trobin sense llum més freqüentment del que toca.