Des de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols s’està treballant per retirar els vehicles abandonats de la via pública de la ciutat per tal de “deixar espai a vehicles en funcionament” i “netejar la imatge de la via pública”, tal i com destaca l’alcalde, Carles Motas.

Actualment estan pendents de recollir 46 turismes abandonats a la ciutat. Pel que fa als vehicles pendents d’iniciar el tràmit per abandonament i que són a dins el dipòsit, la xifra és de 14 turismes, 3 furgonetes, 15 ciclomotors, 6 motocicletes i 2 bicicletes.

Pel que fa als vehicles desballestats en el que portem de 2020, el total són: 108 turismes, 97 ciclomotors o motocicletes, 5 furgonetes, 3 camions, 40 bicicletes i 1 caravana.

El tràmit per la gestió de la retirada és el següent: si es detecta que l’estat d’un vehicle abandonat és insuficient com per poder tornar a circular, es tracta com un residu sòlid. A continuació, es porta fins al dipòsit municipal i s’encarrega a una empresa que traslladi tots els vehicles d’aquestes característiques perquè siguin destruïts.

La prioritat de l’Ajuntament és retirar els cotxes abandonats que ocupen la via pública, tot i que també s’estan fent gestions per poder eliminar vehicles abandonats que s’han detectat en d’altres espais com ara descampats.