Des de fa cosa d’un mes, l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha rebut queixes d’alguns botellots i activitats incíviques, durant la nit, en certs espais de la ciutat. Un dels sectors afectats és el Parc Central, on s’ubica la Residència Surís, cosa que afecta als usuaris, els seus familiars i treballadors del centre.

El segon tinent d’Alcalde, Josep Saballs, recorda que “estem en ple horari de restricció nocturna” i que el consistori es troba “amb grups, principalment de gent jove, que es rebel.len amb l’horari, amb la normativa, i ocupen espais públics consumint alcohol i en alguns casos fumant haixix i marihuana”.

Josep Saballs ha volgut recordar que aquestes actuacions incíviques en espais com la residència Surís “estan causant molèsties, amb crits, rialles, posant música” i que el que s’ha volgut ha estat “actuar protegint tot l’entorn perimetral de la residència, posant una cartelleria on s’avisa que estem en un entorn on hi ha gent gran, alguns amb malalties i d’altres, persones d’edat avançada que necessiten descans i silenci”.

Posteriorment “procedirem a fer unes actuacions de tancament perimetral, més il.luminació, i per últim, quan no es faci cas a tots aquests advertiments, la Policia Local té la instrucció de ser molt estricte en aquest àmbit i identificar les persones i sancionar-les si continuen persistint en aquest tipus d’activitats”.

El regidor ha recordat que “el que volem és protegir la nostra gent gran, els usuaris que els visiten i també les treballadores i treballadors de la residència, que no oblidem que estan fent una tasca excel.lent” i que “perquè això continuï així, els usuaris han de tenir descans i les persones que hi treballen han de poder fer-ho amb totes les garanties”.