La Generalitat de Catalunya allarga 10 dies més les mesures per a contenir la propagació de la Covid-19. Ho fa, això sí, amb el matís que els centres d’estètica i de serveis individuals podran tornar a aixecar les persianes a partir de dissabte, 14 de novembre de 2020, sota determinades condicions. L’executiu català parla de començar a desescalar les mesures, a priori, passats aquests 10 dies de pròrroga.

El comitè tècnic del Procicat va aprovar dijous, 11 de novembre, el perllongament de la pràctica totalitat de les mesures actuals, que inclou el confinament municipal de cap de setmana, el tancament perimetral de Catalunya i la clausura de bars i restaurants, entre d’altres. El toc de queda nocturn, recordem-ho, ja es va prolongar la setmana passada.

Sí que hi ha novetats pel que fa a centres d’estètica i de massatge: a partir de dissabte podran reobrir els seus locals i reprendre l’activitat. Ara bé, ho han de fer amb atenció estrictament individual -un client per treballador-, amb un sistema de reserva prèvia i complint el límit de l’aforament en tot moment. També nova és la mesura que limita a 100 persones l’aforament dels centres de culte, una restricció que té l’origen en la polèmica derivada d’una missa multitudinària celebrada fa uns dies a la Sagrada Família de Barcelona.

Quant a la resta d’accions, continuarà en peu almenys fins al 23 de novembre el tancament de bars, restaurants, gimnasos, cinemes i teatres. Des del govern de la Generalitat s’ha anunciat que estan estudiant començar la desescalada de mesures un cop acabin aquests 10 dies de pròrroga, sempre i quan, sostenen, el descens del nombre de casos es vegi també reflectit als hospitals i UCIs del principat.

PROCICAT | Quines mesures estan actualment en vigor a Catalunya? (actualització: 13 de novembre)