La Generalitat ha engegat un paquet d’ajuts econòmics per als centres d’activitats marítimes d’arreu de Catalunya. El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, de fet, ja n’ha obert el període de presentació de sol·licituds, unes ajudes destinades a centres nàutics, d’immersió i acadèmies que han vist la seva activitat minvada pels efectes de la crisi sanitària de la COVID-19.

Per a sol·licitar la línia de subvenció cal que l’entitat o establiment estigui inscrit al registre de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims des de, com a molt tard, el desembre de 2019. A més, els centres d’activitats han d’haver registrat un descens d’ingressos d’almenys un 20% respecte de campanyes anteriors.

En total, el Departament hi destinarà 750.000€, amb l’objectiu de compensar les despeses de manteniment i les tasques d’adequació a la situació d’alerta sanitària. L’import de l’ajut s’estableix en un màxim de 2.500€ per beneficiari, i els interessats ja poden formalitzar la petició a través de la seu electrònica de la Generalitat de Catalunya. El termini de presentació de sol·licituds venç el 15 de setembre de 2020.