La Biblioteca Octavi Viader i Margarit de Sant Feliu de Guíxols ha engegat la iniciativa ‘Lectures per a un confinament’, un projecte amb l’objectiu de fer arribar lots de llibres i quaderns de lectura als grups d’alumnat de les escoles que hagin hagut de confinar-se.

Des de la Biblioteca, han explicat que l’objectiu és evitar que els alumnes es quedin sense accés a la lectura, tal i com va passar durant el primer confinament quan les escoles van tancar.

Així doncs, com a solució, s’ha plantejat dues línies d’actuació; per una banda, s’ha preparat per a cada alumne un paquet de tres llibres, amb obres de diversos gèneres i que tractin diverses matèries com ara: ciències, història, tecnologia o el còmic. Per altra banda, s’han elaborat uns quaderns de lectura específics per a cada cicle de primària (inicial, mitjà i superior) amb fragments de llibres per tal de despertar l’interès dels lectors i motivar-los a reflexionar.

L’objectiu és que cada grup d’alumnes treballi sobre el mateix quadern de treball i d’aquesta manera es fomenti la cohesió de grup malgrat tothom estigui tancat a casa seva. L’equip de la Biblioteca ha explicat que ‘els exemplars s’han fet en paper per evitar la bretxa digital donat que hi ha nois i noies que no tenen accés a internet a casa; tanmateix, hi ha propostes que es poden completar buscant a la xarxa per aquell alumnat que en disposi’.