Tercera i última projecció aquest dissabte, 10 d’octubre de 2020, de la 10a Mostra

Internacional de Cinema Etnogràfic de Sant Feliu de Guíxols. La iniciativa, impulsada pel Museu d’Història de la ciutat, ja es va estrenar amb èxit a finals del mes passat amb els films Vidre i Un ofici perdut. En el cas de dissabte, la projecció serà del petit documental de títol Sant Feliu, produïda els anys 1960 per un matrimoni d’origen txec, en un acte que s’engloba en les Jornades Europees de Patrimoni 2020 celebrades a la població ganxona.

Sant Feliu és un interessant curtmetratge que pertany a la Col·lecció Municipal d’Audiovisuals i Documents Sonors, projectat per primer cop l’any 1965 en el marc del Festival Internacional del Film Amateur Costa Brava. El documental s’ha pogut conservar gràcies a la gran tasca del personal de l’Arxiu Municipal, que també s’ha encarregat de digitalitzar-la i posar-la a punt per a la Mostra de Cinema Etnogràfic.

El film és un relat del municipi guixolenc dels anys 1960, del seu paisatge urbà i humà fet des del punt de vista foraster. Tant és així que el documental posa bastant d’èmfasi en allò que atreia al turisme al litoral català de l’època: les corrides de toros. L’autoria de la peça és del matrimoni de cineastes semiprofessionals de la República Txeca Jan Beran i Bozena Beranova.

La projecció es farà dissabte a la Sala Abat Panyelles del Monestir a partir de les 18:00 hores de la tarda. L’entrada és gratuïta, però requereix de reserva prèvia perquè l’aforament és limitat. Per a demanar-ne seient podeu dirigir-vos presencialment a l’Oficina de Turisme (baixos del Monestir) o a la seu del Museu d’Història (Antic Hospital). Sapigueu, però, que també ho podeu fer telemàticament trucant a Turisme (972 82 00 51), al Museu (972 82 15 75) o bé escrivint un correu electrònic a l’adreça museuhistoria@guixols.cat.