El Festival de Porta Ferrada homenatja la memòria del cantant, compositor i músic Pau Donés, víctima d’un càncer contra el qual portava lluitant cinc anys i que finalment se’l va endur el passat més de juny. En una vetllada que tindrà lloc al Village del Guíxols Arena el proper dilluns 17 d’agost, integrants de la banda Jarabe de Palo, que encapçalava Donés, i diversos artistes convidats dedicaran la nit a l’artista en un ambient íntim, distès i elegant. Serà la particular commemoració que li farà Sant Feliu de Guíxols, la ciutat on donés va viure durant part de la seva adolescència.

Els músics Álex Tenas, David Muñoz, Jordi Vericat, Nerea B i Micky Forteza, productor de diversos discos dels Jarabe -i, d’entre ells, el seu últim treball Tragas o escupes (Tronco Records, 2020)-, seran l’eix principal de la banda, tots ells vinculats al desaparegut cantant en moments diversos de la seva carrera. Durant l’homenatge es repassaran els temes més emblemàtics de Pau Donés, i també hi haurà artistes convidats, com ara Xavi Lloses –piano i teclats-, Joan Colomo -veu-, Marc Clos -percussions- i Xavi Calvet -veu-, amb la possibilitat d’alguna sorpresa de darrera hora en el llistat de participants.


Com s’ha esmentat, l’acte es desenvoluparà a l’espai Village de la zona de concerts del Guíxols Arena, i tot plegat començarà a partir de les 22:00 hores de la nit. Per a adquirir-ne entrades, que ja estan a la venda, cal anar a la web oficial del festival portaferrada.cat. El DJ resident Àlex Garcia serà l’encarregat de tancar la vetllada, també amb una sessió dedicada a l’homenatjat.