Penúltima cita, avui dijous dia 27 d’agost de 2020, del 58è Festival de la Porta Ferrada a Sant Feliu de Guíxols. La plaça Abadia, seu del cicle de concerts Stars KM0, serà l’escenari d’un homenatge a l’històric compositor alemany Ludwig van Beethoven pel 250è aniversari del seu natalici.

Les artistes Lana Trotovšek i Maria Canyigueral s’encarregaran de commemorar la figura de Beethoven en una nit de música clàssica de qualitat superior. Trotovšek, prestigiosa música de renom internacional, agafarà el violí, mentre que la també reputada Canyigueral es farà càrrec de les notes del piano.


El duet ha preparat un repertori de dues obres. La primera d’elles, com no podia ser d’altra manera, és de Beethoven, concretament la sonata n.5 en fa major Primavera. La peça, formada per quatre moviments, es caracteritza per un equilibri formal, una frescor i una lluminositat a l’altura de ben poques altres peces.

La segona obra que interpretaran Trotovšek i Canyigueral és la sonata n.1 del compositor d’origen rus Serguéi Prokófiev. També de quatre moviments, la peça destaca pel seu component evolutiu, començant per un preludi de caire tenebrós i acabant amb una autèntica dansa folklòrica.

Tot plegat serà aquest vespre a partir de les 20:00 hores a l’escenari de la plaça Abadia, al bell mig del Monestir de Sant Feliu. Pels qui estigueu interessats a assistir-hi, però encara no tingueu la vostra entrada, sapigueu que en queden tan sols una vintena. Les podeu adquirir a través del portal web oficial del festival.