Guíxols des del Carrer fa una valoració d’un dels punts de l’ordre del dia de la passada sessió plenaria, corresponent al més d’octubre, de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols. A continuación teniu l’escrit íntegre:

Diners per a projectes insegurs, cap per a habitatge públic

Guíxols des del Carrer-En Comú Podem lamenta que en el context actual es destinin diners extres a obra viària i, en canvi, la partida inicialment destinada a polítiques públiques d’habitatge continuï a zero.
El Ple d’octubre ha aprovat una transferència de crèdit de 65.000 euros destinats a finançar l’elaboració de projectes tècnics, bàsicament estudis topogràfics i geotècnies. Amb aquests diners, i en el que portem d’any, el govern municipal haurà gastat 170.000 euros en projectes d’obres que, en molts casos, no trobaran marge per a la seva execució, més encara si tenim en compte que el context actual de crisi sanitària donarà pas a una crisi social i econòmica que es preveu sigui llarga.
Guíxols des del Carrer-En Comú Podem lamenta d’una manera especial que una part  important d’aquests 170.000 euros hagin sortit d’una partida pressupostària que, inicialment, estava prevista per dinamitzar l’habitatge públic i assequible a la nostra ciutat. D’aquesta manera es confirma que el 2020, com va passar el 2019, es tancarà sense que l’Ajuntament hagi invertit ni un sol euro en habitatge públic.

Una mala noticia, sobretot si tenim en compte les prop de 200 famílies en situació d’ocupació irregular que hi ha actualment a la nostra ciutat i que la minsa borsa municipal de lloguer social està esgotada des de fa anys.