El grup municipal Guíxols des del Carrer ha fet una valoració d’un dels punts de l’ordre del dia de l’última sessió plenària del consistori guixolenc, corresponent al ple ordinari del mes de novembre. La sessió va tenir lloc dijous, 26 de novembre, i es va fer de manera virtual degut a l’actual context sanitari i de restriccions contra la propagació de la Covid-19.

A continuació teniu l’escrit íntegre, que es refereix en concret al quart punt del ple (aprovació de la modificació del contracte de recollida de residus pel servei extra de recollida de mobles de l’1 de desembre de 2020 al 31 de gener de 2021):

El malson de les pròrrogues en el servei d’escombraries: ara els voluminosos

La proposta aprovada ahir és un nou pegat en el vell i caduc contracte, però no representa, ni de lluny, cap solució
Guíxols des del Carrer-ECP  expressa el convenciment que la proposta presentada i aprovada ahir pel govern de TxSF i PSC, sobre la prestació d’un servei extra de recollida de voluminosos durant dos mesos, tindrà, a la pràctica, una mínima repercussió. I serà així, bàsicament, perquè el problema no és el trasto o el moble vell en sí que es deixa a la via pública, sinó el fet de perquè es diposita allà.
I la resposta té a veure amb diverses qüestions que, de manera sistemàtica i des de fa temps, se li escapen al govern que es mostra incapaç de trobar una solució.
La deixalleria municipal fa anys que no compleix determinades especificacions bàsiques per al seu correcte funcionament. I això té una relació directe amb el fet que apareguin trastos i mobles vells al costat dels contenidors. A més, el sistema de deixalleria mòbil no té prou capacitat per permetre fer un calendari per zones per a  les recollides de voluminosos. En aquest sentit hem de lamentar també que en el nou contracte de les escombraries el govern no contempli l’opció de deixalleria mòbil.
La única cosa que farà ara el govern serà posar un pegat durant dos mesos, això sí, a canvi de gastar-se 21.000 euros més. Uns diners que, per exemple, es podrien destinar a millorar la gestió de la deixalleria o a fer una campanya per conscienciar dels problemes que originen els trastos vells i els voluminosos abandonats a la via pública.