I després

Guíxols des del Carrer considera que “s’accentua el problema de la falta de vivenda assequible” a Sant Feliu

Guíxols des del Carrer afirma que "s’accentua el problema de la falta de vivenda assequible" a Sant Feliu i valora l'aprovació en la passada sessió plenària d'una proposta presentada per la seva formació.

Compartiu aquesta història

Guíxols des del Carrer afirma que “s’accentua el problema de la falta de vivenda assequible” a Sant Feliu i valora l’aprovació en la passada sessió plenària d’una proposta presentada per la seva formació. Llegiu el text íntegre a continuació.

S’accentua el problema de la falta de vivenda assequible a Sant Feliu de Guíxols

El govern aprova una proposta de Guíxols des del Carrer – En Comú Podem per estudiar expropiacions temporals d’habitatge per interès social.
En aquests moments el municipi no és una àrea d’habitatge tens per culpa d’una errada del govern en la tramitació de l’expedient administratiu.

El Ple de setembre ha donat llum verda a la proposta de Guíxols des del Carrer–En Comú Podem per actualitzar i fer públic el cens d’habitatges buits que tenim a la ciutat, propietat d’entitats bancàries i de grans tenidors (més de 15 propietats) que porten més de dos anys buits.

Aquest és un primer pas necessari per poder valorar quines possibilitats ofereix la Llei per protegir el dret a l’habitatge de les persones en situació o risc d’exclusió social. Es tracta d’una expropiació temporal, una mesura que una dotzena d’ajuntaments catalans ja estan estudiant.

El problema de la falta de vivenda assequible a Sant Feliu de Guíxols s’ha accentuat els darrers temps. Primer, reiterada negativa del govern de l’alcalde Motas de voler regular el nombre d’habitatges destinats a ús turístic que té la ciutat, actualment més d’un miler. Avui ens trobem que el passat 20 de setembre, quan el DOGC publicava la relació de tots el municipis que havien sol·licitat la seva renovació com a àrea d’habitatge tens, i amb el preu del lloguer regulat, el nom de Sant Feliu de Guíxols no hi sortia.

Tanmateix, el mes de juny, i a proposta de la nostra formació, es va aprovar explícitament demanar la renovació de pertànyer a aquesta llista. Segons explica el govern es tracta d’una errada esmenable, però el cert és que de moment no s’ha esmenat res i que avui l’habitatge assequible i d’ús habitual a Sant Feliu de Guíxols està més desprotegit que mai.

El més llegit

I després