La nit d’aquest dijous 7 d’agost ha tingut lloc la gala del concurs de curtmetratges fets amb el mòbil Mòbilfilms”, a la Plaça Abadia de Sant Feliu de Guíxols, amb totes les entrades esgotades. Aquest és un concurs que s’emmarca dins del certamen de cinema Pantalla Gran i sota el paraigües de l’exposició virtual de l’Espai Carmen Thyssen. La participació en el concurs ha superat totes les expectatives.

La gala ha estat presentada per Raul Roco, qui s’ha fet viral amb els seus vídeos a Tik Tok imitant a una professora. De fet, ja compta amb vora 70.000 seguidors a les xarxes socials. Durant la gala, ha estat acompanyat a l’escenari per Pere Carreras, Xènia Grabalosa, Àlex Giral i Paul Marca, de l’Àrea de Comunicació de l’Ajuntament.

La gala ha estat creada per la directora Sílvia Quer, qui ha portat la direcció de sèries de gran èxit com Élite (Netflix), Nissaga de poder, Poblenou, Gran Reserva, Secrets de família, Sé quien eres o el telefilm La llum d’Elna, entre molts altres projectes, a més de guanyar un premi Gaudí per La llum d’Elna. Quer és també una de les responsables del certamen Pantalla Gran.

Entre les autoritats hi han assistit l’Alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, el primer Tinent d’Alcalde, Josep Melcior Muñoz, la regidora d’Esdeveniments de ciutat, Núria Cucharero, i la Presidenta de l’Acadèmia de Cinema Català, Isona Passola.

Raul Roco durant una de les seves intervencions.

El jurat l’han conformat la reconeguda actriu Maria Molins, que ha protagonitzat produccions com ara El cor de la ciutat, La que se avecina, La Riera, Todo està en el aire o El bosc. També ha guanyat un premi Gaudí. El jurat també l’han constituït el realitzador de Televisió Costa Brava, Xavier Vicens, i la llicenciada en Filosofia i Història i professora d’Història de l’Art, Esther Blanco.

El jurat ha decidit que el primer premi, dotat amb 250 euros, es per “Oblidades”, presentat pel grup Vera.
El segon premi ha recaigut en “Tres Desitjos”, a càrrec de “Només Paul Jones”, amb un premi de 150 euros.
Finalment, el premi del públic ha estat per a “Sensació” del grup Gen-Z.

També hi han hagut dues mencions especials per a “Tanta tecnologia”, del grup Porcel, per la seva originalitat i per l’homenatge al vocabulari ganxó, i per a “Nit 99”, del grup Sotos Productions, per la capacitat d’explicar una història en dos minuts, a més de per les interpretacions de les actrius.