A continuació, podeu llegir íntegra la valoració que fa Guíxols des del Carrer del Ple Municipal del Pressupost 2021 de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols. Podeu escoltar el Ple Municipal íntegre fent clic aquí.

Un pressupost que no combat prou els efectes de la pandèmia

Guíxols des del Carrer-ECP considera que no es dóna continuïtat al Pla de Recuperació i que és massa continuista pels temps actuals d’excepcionalitat

La formació dels comuns a Sant Feliu de Guíxols considera que aquest és un pressupost que en partides contra l’escletxa social dependrà en excés dels romanents de tresoreria que es puguin anar incorporant al llarg de l’any. De fet el vot d’abstenció se situa més a prop del “no” que del “si”; però al final la formació ha volgut escenificar el seu suport en temps de pandèmia i manifestar la seva predisposició pel diàleg i l’acord, però sense renunciar a cap dels seus plantejaments polítics. Tot plegat davant els importants reptes que segur ens portarà el 2021.

D’una manera més concreta els principals punts de discrepància amb el govern municipal han estat:

-La negativa per incorporar d’entrada la nostra proposta sobre l’Escut Social que hauria de permetre sense més demora l’execució d’un seguit de mesures en l’àmbit social per donar continuïtat al Pla de Recuperació que es va aprovar el passat mes de maig. Mesures com un pla local d’ocupació, el projecte “Radars” d’ajut a les persones és vulnerables,  el projecte “Comptadors Solidaris”, les millores en l’atenció domiciliària o les mesures per combatre la bretxa salarial i dotar-nos de xarxes públiques de connectivitat.

-L’alt grau de decepció pel que fa a la falta de convicció en les polítiques d’habitatge. De fet, les propostes anunciades pel govern són les mateixes de fa un any, sense que des de llavors s’hagi avançat en pràcticament res. Ni un euro per habitatges socials.

-La poca dotació econòmica en partides estratègiques per avançar en la transició cap a les energies renovables i el millor reciclatge dels nostres residus. La lentitud en la instal·lació de plaques fotovoltaiques en els edificis municipals o el desgavell en el contracte de les escombraries, en són dos bons exemples.

-Finalment, apuntar que la nostra formació no pot avalar l’augment salarial en el càrrec de confiança d’un arquitecte per a assessorament urbanístic que va lligat al pressupost. Són 71.000 euros anuals per una jornada que ni tant sols és completa.