El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya fa una valoració de diversos punts que es van tractar en el passat Ple Municipal Ordinari corresponent al mes de juliol. Podeu llegir l’escrit complet a continuació.

Dimecres 29 de juliol es va celebrar el Ple Ordinari de Juliol, del que el Grup Municipal d’ERC Guíxols en fa les següents valoracions.
En primer lloc agrair al Síndic de Greuges municipal i al seu equip l’exposició de la Memòria anual d’actuacions i la resolució de tots els aspectes demanats pels ciutadans. També les seves recomanacions pel que fa al desenvolupament de les nostres funcions com a servidors públics. I felicitar-los per la seva tasca a la Sindicatura.

S’aprova el Reglament Regulador del Servei Municipal del Taxi amb el vot favorable d’ERC després que s’incorporessin les propostes fetes pel nostre Grup Municipal a la comissió d’estudi. Així la proposta inicial va incorporar a proposta del nostre grup:

L’adaptació dels taxis de la ciutat a vehicles poc contaminants de baixes emissions o emissions zero per a 2025, en una clara aposta per una mobilitat més sostenible.
El registre de tots els Serveis prestats ja sigui al Call-Center o a l’aplicació de mòbil, per tal d’auditar de manera correcta el servei i així poder-ne detectar les deficiències i millorar-lo.

Vetllar pel dret de tots els ciutadans i ciutadanes a utilitzar el servei en català o castellà indistintament, protegint-lo dins del règim sancionador. La possibilitat que els vehicles exposin publicitat i elements de comunicació dels esdeveniments municipals com Festival Porta Ferrada, Carnavals, Teatre, Fires… etc. A la Comissió es van presentar d’altres propostes que van ser incorporades i que van encarades a millorar el reglament.

En el mateix ple, el Govern de la ciutat va presentar a aprovació inicial el projecte d’arranjament de l’espigó malmès de Rius i Calvet després del temporal Glòria. Des d’ERC, entomem la responsabilitat al formar part del govern de l’anterior legislatura, però vam optar per l’abstenció em aquest punt motivada sobretot per dos aspectes:

– El finançament dels 430.000 € que val el projecte.
– La recerca de responsabilitats en el projecte anterior, si n’hi ha. 

En ambdós aspectes a la Comissió Informativa des del Govern no es va informar si s’havia actuat en aquest sentit i per això al Ple vam tornar a preguntar. Cal pensar que a dia d’avui d’altres ajuntaments ja tenen en marxa les obres de reparació dels desperfectes del Glòria finançades parcialment per part del estat com correspondria. Per exemple Platja d’Aro compta amb una aportació d’un milió d’euros de Costas del Estado depenent del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico per arranjar el seu passeig marítim i St. Antoni de Calonge 250.000€ per arranjar els seus espigons.

A dia d’avui St. Feliu no compta amb aquest finançament. Tampoc a dia d’avui es sap si s’exigiran responsabilitats a l’empresa que va executar l’obra o als tècnics redactors del projecte anterior, i creiem que com a mínim, la responsabilitat del Govern, és anar fins al fons en aquesta qüestió encara que, al final, es pugui afirmar que l’excepcionalitat del temporal és l ́única causa de tot plegat.

Des d’ERC creiem que s’ha d’arranjar l’espigó però que aquests dos aspectes són claus per veure com es fa, per tot això el grup municipal ens hem abstingut en aquesta aprovació.