La fotografia de portada és una imatge d’arxiu

La formació local d’Esquerra Republicana de Catalunya fa una valoració d’alguns dels punts que es van tractar en la passada sessió plenaria municipal corresponent al mes d’agost. A continuació podeu llegir la nota completa:


L’aprovació de les dues mocions presentades per ERC i el retrocés del procés de contractació del servei d’escombraries principals punts del Ple

Dijous 29 d’agost s’ha celebrat el Ple Ordinari, del que el Grup Municipal d’Esquerra Republicana en fa les següents valoracions.

• Les dues mocions presentades pel ERC van ser aprovades, posicionant el nostre Ajuntament amb dues qüestions d’actualitat com són el finançament del món local després de la proposta del govern espanyol per a que els Ajuntaments cedeixin els seus estalvis a l’estat i la fugida del rei emèrit amb la cobertura d’una part del Gobierno de España.
A la primera es demanava que la ciutat no cedís aquests diners que són dels ganxons a l’estat espanyol i paral·lelament que aquest flexibilitzi el límit de despesa dels ajuntaments per a que aquests tinguin més marge i puguin utilitzar-los. Des d’Esquerra sempre defensarem que aquests diners estalviats s’han de destinar als ciutadans i a tot el teixit de la ciutat, per fer front als efectes derivats de la COVID-19, temes d’habitatge, d’educació… La proposta va ser aprovada amb el suport de tots el grups municipals i l’abstenció del Grup Socialista.
La segona, un efecte directe de la fugida del rei emèrit als Emirats Àrabs per escapolir-se de la justícia suïssa que l’investiga per cobrar comissions i tenir diners no declarats. La proposta presentada demana també al Gobierno de España que doni explicacions de la seva col·laboració en la fugida i tota una sèrie de mesures per acabar amb el nul control de la Casa Reial espanyola, i donar a la ciutadania la possibilitat d’escollir el model d’Estat. En aquest cas la proposta es va aprovar amb l’abstenció de GdC, dos vots del PSC i dos de TXSF en contra i el vot a favor de la resta de regidores i regidors.

• L’altre punt destacat va ser la desestimació de la licitació del nou contracte d’escombraries aprovada al Ple de febrer, i que estava a punt de finalitzar, per un error informàtic que es va produir en l’obertura de les ofertes presentades. Després d’escoltar les explicacions dels fets i durant la seva intervenció, Sílvia Romero portaveu del Grup, va parlar de la desgràcia que arrossega aquest concurs, que després de totes les pròrrogues que ha tingut, ara amb aquest nou contratemps, veurà com la posada en marxa es post posarà encara forces mesos més. Això comportarà que les mancances del servei pel fet d’estirar el contracte actual i les continues inversions que l’Ajuntament ha de fer per mantenir-ne mínimament les condicions s’allargaran quan semblava que havien d’acabar. En aquest punt els regidors d’ERC es van abstenir en la línia del que també van fer a l’aprovació del plec el passat mes de febrer. Veurem si els terminis que va dir l’Alcalde, que semblava no voler-ho reconèixer, s’acaben complint.