Des d’aquest dimarts 18 d’agost, s’activen a Catalunya les noves restriccions publicades al Diari Oficial de la Generalitat per tal de mitigar els efectes de la Covid-19. A partir d’ara no es pot fumar a la via pública o en espais a l’aire lliure quan no es pugui respectar la distància mínima interpersonal d’almenys 2 metres. La prohibició de fumar s’aplica a tots els tipus de dispositius d’inhalació de tabac, pipes d’aigua, catximbes o assimilats.

La resolució també presenta limitacions en els locals d’oci nocturn establint-los un horari de tancament: podran tancar, com a màxim a la 1 de la matinada, i a les 12 de la nit han de deixar d’admetre nous clients. A més, les taules no podran ser de més de 10 persones i el local ha de poder de garantir el metre i mig de distància entre taules i també a la barra.

La resolució incideix en altres recomanacions de caràcter general com ara limitar les trobades socials als grups de convivència estable i a un màxim de 10 persones. Totes aquestes recomanacions arriben en un moment en què els nous contagis a Catalunya han tornat a superar el miler en un dia.

El decret estableix també que l’incompliment d’aquesta normativa pot implicar infraccions administratives i es demana la col·laboració activa de la ciutadania per al compliment d’aquestes mesures.