Dos pilots de Sant Feliu de Guíxols correran el proper gener el Rally Dakar de l’Aràbia Saudita. Es tracta dels germans Borja i Rubén Rodríguez, que el dimarts, 1 de desembre de 2020, van visitar la ciutat guixolenca per a presentar el seu equip, l’Automotor 4×4. Els quatre vehicles amb què participaran a la duríssima prova de motor van estar exposats durant tot el matí de dimarts al passeig marítim de Sant Feliu, i tant l’alcalde de la població, Carles Motas, com el regidor d’Esports del consistori, David Oliveras, van acostar-s’hi.

El petit dels germans Rodríguez, en Borja, ja va participar en l’última edició del Dakar de l’Aràbia (2020), però com a copilot del vigatà Joan Font; ara ho fa al volant i amb el seu germà Rubén a la seva dreta. Qui també està involucrat en l’equip és el pare dels Rogríguez, en Vicente, gran afeccionat del motor i segurament l’origen de la passió dels seus fills.

L’equip ve pràcticament de família“, reconeix en aquest sentit el pilot de l’expedició Borja Rodríguez. “És el que hem begut des de ben petits, amb els Rally que es disputaven arreu de Catalunya”, comenta el mateix Rodríguez.

Sense pressa, però sense pausa

L’equip Automotor 4×4 es presenta al Dakar de l’Aràbia Saudita amb un total de tres vehicles de competició -dos Toyota 4×4 i un buggy– i el camió d’assistència. L’objectiu principal, segons comenta Borja Rodríguez, és “que els tres cotxes acabin l’expedició sense incidents i, dins d’aquest propòsit, intentar escalar el màxim nombre de posicions a la classificació”. En definitiva, “córrer tot el que puguem, però cuidant molt la mecànica”, sentencia qui estarà al volant d’un dels automòbils.

Si bé els germans Rodríguez es van criar a Sant Feliu de Guíxols, ara fa temps que viuen al municipi murcià d’Águilas, d’on, de fet, és tot l’equip. El seu vincle especial amb Sant Feliu, però, els va portar a organitzar una parada obligatòria a la ciutat guixolenca. “Sempre és un plaer tornar al lloc que ens ha vist créixer”, deia Borja Rodríguez.

El Rally Dakar de l’Aràbia Saudita tindrà lloc a principis de 2021, en concret del 3 al 15 de gener. Els pilots hauran de recórrer més de 7.600 quilòmetres de desert repartits en 12 etapes.