Els dos concerts que estaven previstos per avui a la Plaça Abadia, els del saxofonista Ramon Cardo & tRAÇ 60’s Quartet, i el de la cantant i compositora Txenia, es traslladen al Teatre Auditori Narcís Masferrer de Sant Feliu de Guíxols. Les actuacions mantenen l’horari previst, començant a les 8 del vespre amb Txenia.

Aquesta decisió s’ha pres degut a la situació meteorològica prevista per la nostra zona de cara al dia d’avui. En un principi, els concerts havien de tenir lloc a la Plaça Abadia, un recinte obert a l’aire lliure. Amb el trasllat d’emplaçament, també es podran garantir les mesures sanitàries pertinents i les distàncies de seguretat, degut a l’ampli aforament de l’espai.

Aquestes dues propostes s’emmarquen en l’edició 2020 del Festival de la Porta Ferrada i dins una de les estrenes d’enguany, que és el “Stars km0”, dedicat als artistes locals o molt vinculats a la ciutat.

El saxofonista Ramon Cardo, un dels referents del jazz a l’Estat espanyol, emprenia un nou projecte el 2019 amb tRAÇ, un trio de piano empordanès dedicat a la interpretació, tant dels grans noms del jazz modern com a la composició pròpia. Compositors canònics com Thelonious Monk, Charles Mingus, John Coltrane, Wayne Shorter o Herbie Hancock, a qui tRAÇ havia revisitat en monogràfics, són glossats en aquesta ocasió en formació de quartet.

Per la seva banda, Txenia aportarà un toc indie i sofisticat amb la seva fusió del pop i música electrònica, que no oblida la presència d’elements orgànics, les lletres profundes i els sons descontextualitzats.